2020

Ajacied Steven Bergwijn doet Almere City met hattrick de das om

Almere City FC heeft niet kunnen verrassen tegen Ajax. In een goed gevulde ArenA werd het 3-0 voor de Amsterdammers. Alle doelpunten kwamen van de voet van Almeerder Steven Bergwijn. Door de overige resultaten blijft Almere City FC op de knappe 13e plek staan. Volgende week zondag sluiten Alex Pastoor en zijn team het succesvolle debuutseizoen af met een thuisontmoeting tegen NEC. Dit is tevens de laatste wedstrijd van trainer Alex Pastoor die de club zal verlaten.

In het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van de succesvolle oefenmeester, dat sinds de vorige speelronde zeker is van nog een jaar Eredivisie. Ajax creëerde net als Almere City nauwelijks kansen.

Wel kreeg Almere City FC in de 16e minuut een enorme domper te verwerken.Yoan Cahtline werd de diepte in gestuurd en greep bij de sprint naar zijn hamstring. Hij moest het veld direct verlaten en werd vervangen door José Pauscual.

Voorsprong

In de 28e minuut kwam Ajax min of meer uit het niets op voorsprong. Bryan Brobbey stond buitenspel, maar de arbitrage legde het spel niet stil. Ajax mocht verder met de opbouw en na een combinatie over veel schijven belandde de bal voor de voet van Steven Bergwijn. Die schoot hard en onhoudbaar voor Nordin Bakker binnen.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Een weggekopte corner werd net buiten het strafschopgebied uit de lucht op de slof genomen door doelpuntenmaker Bergwijn. Bakker werd het zicht belemmerd en de bal verdween snoeihard in het doel.

Niet adequaat verdedigen leidde vier minuten later de derde treffer van Bergwijn in. Met een knappe voetbeweging plaatste hij de bal buiten bereik van Bakker in het doel: 3-0.

John van ’t Schip was in zijn analyse kort en krachtig: “We hebben Europees voetbal veilig gesteld en dan was ons doel. Verder was het 10 minuten Steven Bergwijn en meer niet.”

Kansen

In de tweede helft golfde het spel gezapig op en neer en had Almere City FC de beste kansen. Kornelius Hansen ging eerst vanaf de zijkant alleen op doelman Rulli af, maar wist zijn medespelers niet te bereiken.

Even later scoorde José Pascual de 3-1, maar kort daarvoor stond Kornelius Hansen net buitenspel. De VAR keurde het doelpunt af. Almere City FC bleef het na deze treffer proberen, maar de stunt van de thuiswedstrijd, toen de Almeerders Ajax op 2-2 hielden, zat er niet meer in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant