2760

Periodetitel lonkt voor ASC Watwerwijk na 3-1 winst op titelkandidaat Jong Holland

ASC Waterwijk heeft in de voorlaatste competitiewedstrijd een belangrijke 3-1 overwinning geboekt op titelkandidaat Jong Holland. Volgend weekeinde kan het team van Ryan Smart tegen SC Buitenboys de periodetitel binnen halen.

Waterwijk – Jong Holland: 3-1

Beide teams hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Ryan Smart: “Het wedstrijdplan pakte voor ons goed uit.  Lesley de Vlieger was de spil in het plan om ons te wapenen tegen een inzakkende tegenstander. Hij beloonde het vertrouwen door al na 8 minuten de 1-0 binnen te koppen na een ingestudeerde korte corner.”

Rond de dertigste minuut was het Tim Klaasen Bos die 2-0 scoorde na een steekbal van Lesley de Vlieger.   Jong Holland werd dreigend via vroege voorzetten en na rust zetten zij aan. In de 64e minuut scoorden de gasten uit  een penalty na een onnodige overtreding.

Smart: “Gelukkig konden we vanuit de omschakeling de stand naar 3-1 uitbouwen met een prachtig uitgespeelde aanval waarbij Douwe Willemars de bal achter het standbeen afrondde.”

Jong Holland probeerde nog met man en macht aan te vallen maar werd niet echt gevaarlijk meer omdat de Waterwijk-verdediging sterk stond onder leiding van Mitchel Smit. 

Trainer Ryan Smart was na afloop een tevreden man, maar bleef met beide voeten op de grond: “Een mooi resultaat maar we hebben nog niets gewonnen.”

Maken Jong Holland en HBOK nog misstappen, dan kan ASC Waterwijk zelfs nog kampioen worden van de Tweede klasse. SC Buitenboys won met 1-7 van Monnickendam.

Monnickendam – Buitenboys: 1-7

SC Buitenboys heeft zaterdag in de wedstrijd tegen Monnickendam geen spaan heel gelaten van de zwakker tegenstander. In een wedstrijd waarin de ploeg uit Almere-Buiten heer en meester was werd het uitiendelijk maar liefst 1-7.

De Almeerders scoorden in de eerste helft via Giovanni van de Zaken de 0-1. Pas in de tweede helft raakte het team op dreef. Joren Milo, Tyrell Burleson (2x) Damian Vasilda, Ky-Mani Jayden en Rowdy Moorman tekenden voor de treffers.

Volgende week komt ASC Waterwijk op bezoek. Na een wisselvallig seizoen valt er voor middenmoter SC Buitenboys niets meer te halen. ASC Watwerwijk is nog volop in de race voor de prijzen.

Amstelveen/Heemraad – FC Almere: 6-0

De ploeg van Sandor Augustijn heeft zaterdag tegen de nummer twee in de tweede klasse B een kansloze 6-0 nederlaag geleden. De ploeg uit Almere Haven had geen kans en zal met nog twee wedstrijden te gaan in de middenmoot van de derde klasse B gaan eindigen.

De volgende wedsrtijd van FC Almere is zaterdag thuis tegen het lager geklasseerde sv Marken en begint om 14:30 uur.

Forza Almere – Nieuw Sloten: 5-2

Opnieuw heeft Forza Almere weten te winnen, tegenstander Nieuw Sloten dat op de vierde plaatst staat werd in Almere met 5-2 verslagen. Hierdoor blijft de ploeg op de eerste plaats staan. Volgende week is de derby tegen Sporting Almere uit die wedstrijd begint om 14:30 uur.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Forza alles in eigen hand om kampioen te worden in de vijfde klasse C. De voorsprong op de nummer twee FC IJburg is slechts één punt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant