830
Almere

Celstraf geëist voor Almeerder die het afpersen van pedo’s als verdienmodel had

“Het is deze verdachte alleen om het geld te doen.” Dat betoogde het Openbaar Ministerie vrijdag over een 40-jarige man uit Almere. Het OM eiste een jaar cel, waarvan vier voorwaardelijk. Hij heeft zich volgens de officier schuldig gemaakt aan afpersing van een pedoseksuele man en gebruikte dat als verdienmodel volgens het OM.

Het slachtoffer in deze zaak, een volwassen man, legde op 19 oktober digitaal contact met een 14-jarig meisje. Zij vroeg of hij een rijke man was. Daarna stuurde het ‘meisje’ met de naam ‘Melinda’ een naaktfoto van zichzelf naar het slachtoffer. Hij stuurde zelf een dickpic.

Hij blokkeerde later het contact en stuurde een filmpje met zijn excuses aan het meisje. Daarna legde de Almeerder contact met de man en schold hem uit voor ‘oude vieze pedo’. Hij dreigde de kinderen van de Almeerder erbij te betrekken. Het slachtoffer betaalde 12.500 euro in contanten bij een Albert Heijn in Almere. De Almeerder vroeg daarna nog eens 17.500 euro.

Slachtoffer naar de politie

De man die het geld betaalde stapte toen naar de politie. Hij voelde zich afgeperst door de verdachte. Hij had verder geen kinderporno op zijn telefoon. De verdachte had in totaal vier adressen op zijn telefoon onder de naam ‘pedo’.

De Almeerder zat drie weken in voorarrest. Deze verdachte is vaker veroordeeld en liep in een proeftijd. Hij wilde niets zeggen over deze zaak. Hij hield vol dat hij geen geld heeft gekregen. Zijn advocaat betoogde dat uit de appgesprekken niet kon worden bewezen dat zijn cliënt dit slachtoffer had afgeperst.

De rechtbank doet uitspraak op 24 mei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant