1.4K1
Almere Hout

Bewoners Oosterwold gaan vrijwillig met buurtbus rijden

Bewoners in Oosterwold hebben het initiatief genomen om met een buurtbus door de wijk te rijden. Het doel is om deze buurtbus aan te laten sluiten op de stadsbus M8 vanuit Nobelhorst, zodat er elke dag een aansluiting is met de stad.

In Nobelhorst hebben vrijwilligers vijf jaar lang met een buurtbus rondgereden. Daar kwam in 2022 een einde aan toen de nieuwe buslijn M8 in gebruik werd genomen.

In Oosterwold rijdt op dit moment buslijn 216 op werkdagen, in de spits met een halfuurdienst en in daluren eens per uur. De bus in de weekenden niet. Werkgroep Openbaar Vervoer Oostwold is al langere tijd bezig om een buurtbus te realiseren.

Vrijwilligers

De organisatie is momenteel bezig met het opstellen van een dienstregeling om te bepalen hoeveel busjes er nodig zullen zijn. De gemeente zorgt voor de benodigde bussen en zal de haltes inrichten. De buurtbus moet door vrijwilligers gereden worden.

De organisatie van de buurtbus is op zoek naar bewoners die samen met de gemeente en de gebiedsorganisatie mee willen werken aan de voorbereiding en de organisatie van de buurtbus. Bewoners die het leuk vinden om met de bus te rijden kunnen zich aanmelden via Platform Oosterwold.

Foto: Platform Oosterwold

  1. De buslijn naar Oosterwold is sinds dit jaar 216 en de laatste bus vertrekt nu om 23:00 van station Almere Stad. Maar nog steeds geen bus in het weekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant