1390
Almere Hout

Joost Klein geboren bij Stichting AAP: babybaviaan vernoemd naar songfestival-artiest

Bij Stichting AAP is een uit Frankrijk geredde baviaan bevallen van een jong. De stichting heeft besloten de babybaviaan te vernoemen naar de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival: Joost Klein. De net bevallen ‘euromama’ en haar jong maken het volgens de stichting goed. 

Performen zit de jonge baviaan waarschijnlijk, net zoals bij de echte Joost Klein, in het bloed. De moeder van de baviaan werd namelijk gered van een Frans circus. De 90-jarige eigenaar van het circus had afstand gedaan van twee bavianen. Nieuwe Franse wetgeving om shows met dieren te verbieden maakten, samen met de hoge leeftijd van de eigenaar, dat er niet meer werd opgetreden met de mantelbavianen.

Het is uniek dat er bij Stichting AAP een dier geboren wordt: bij de stichting wordt niet gefokt. Eén van de twee geredde Bavianen bleek echter zwanger, en is in het verblijf van de stichting in Almere bevallen. 

Verhuizing 

Waar het grote publiek zaterdag van Joost Klein kan genieten in de finale van het Songfestival is zijn aapachtige naamgenoot nog niet te bewonderen: hij is nog erg kwetsbaar en blijft nog even met zijn moeder Babi in het quarantaineverblijf van stichting AAP.

Als beide sterk genoeg zijn worden ze overgebracht naar een park in Noord-Holland, waar nog meer mantelbavianen wonen die door stichting AAP zijn gered.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant