2690
Almere Buiten

Excursies in de Oostvaardersplassen tijdens Wereld Trekvogeldag

De vogeltrek is op dit moment in volle gang. Zaterdag 11 mei is het Wereld Trekvogeldag. Bij het Natuurbelevingcentrum in de Oostvaarders is er de hele dag door een excursieprogramma over de vogeltrek. Het programma begint net na zonsopgang en eindigt vlak voor zonsondergang.

“Sommige vogels zoals de lepelaar, de zwartkop, kiekendieven en vele andere zijn al vroeg teruggekomen uit het zuiden”, schrijft boswachter Hans Erik Kuypers op zijn blog. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het behoud van trekvogels en hun leefomgevingen.

Dit jaar staat het thema in het teken van insecten, die dienen als voedsel voor veel vogels. Volgens de boswachter zijn er in de Oostvaardersplassen genoeg insecten, wat dit het ideale leefgebied voor vogels maakt.

Het excursieprogramma begint met een vroege vogelwandeling. Ook kun je dit jaar vogels tellen, delen ervaren vogelaars hun kennis en kun je proberen de kiekendief of zeearend te spotten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant