8250
Almere

Vorig jaar 69 schuurinbraken in Almere; stijging van 15 procent

Luxe barbecues, elektrische fietsen en duur gereedschap: inbrekers slaan in Almere steeds vaker toe in schuren, garages en bijgebouwen. Dat blijkt uit cijfers van Independer. Almere staat hiermee op de derde plaats van Flevolandse gemeenten met de grootste kans op een schuurinbraak.

Ten opzichte van 2022 steeg het aantal schuurinbraken van 60 naar 69 incidenten in 2023. Dat is een stijging van 15 procent.

In grotere gemeenten wordt over het algemeen vaker ingebroken dan in kleinere woonplaatsen. Er wonen per slot van rekening veel meer mensen en er zijn meer schuren, garages en bijgebouwen om toe te slaan. Een hoog aantal inbraken betekent daarom niet per se dat de kans om zelf slachtoffer te worden hoog is.

Het totale aantal schuurinbraken afgewogen tegen het totale aantal woningen in een gemeente kan een duidelijker beeld geven. Per 1.000 woningen zijn er in Almere 0,7 van dit soort inbraken. In Lelystad is dit bijvoorbeeld 1,3 en in de Noordoostpolder zelfs 1,5. Daarom staat Almere in de provincie, ondanks de stijging, niet het bovenaan de lijst.

Toch laat deze toename volgens woonverzekeringsexpert Michel Ypma zien hoe belangrijk het is om je garagedeur af te sluiten met fatsoenlijke sloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant