5930
Almere

Volksuniversiteit gaat meerdere opties voor doorstart bekijken

De Volksuniversiteit Almere gaat kijken of verschillende locaties in Almere geschikt zijn voor een doorstart. Dat is het resultaat van een bijeenkomst die maandag werd gehouden over het voortbestaan van de universiteit. Daar kwamen 35 mensen op af.

De Volksuniversiteit maakte eerder bekend noodgedwongen te moeten vertrekken uit de huidige locatie bij middelbare school Helen Parkhurst. 40 jaar lang konden Almeerders op de universiteit terecht voor taalcursussen en ander volwassenenonderwijs. Het bestuur gaf aan de stekker eruit te trekken omdat de kosten van het verwarmen van de lokalen te hoog werd. Veel mensen reageerden op het nieuws en wilden graag meedenken.

Buurthuis of bibliotheek?

De bijeenkomst was volgens de organisatie goed en constructief. Als nieuwe locatie werd bijvoorbeeld een andere middelbare school genoemd waar ook al ’s avonds lessen worden gegeven. Ook lesgeven in de verschillende buurthuizen van de Schoor zouden een mogelijkheid zijn. De Volksuniversiteit heeft ook een uitnodiging ontvangen van de bibliotheek.

Tijdens de avond werd ook nagedacht over vernieuwing van het programma. Nu bestaat dat nog vooral uit talen, maar mogelijk wordt dat dus uitgebreid.

De Volksuniversiteit heeft nu een doorstartcommissie gevormd. Die gaat tot half juli onderzoeken welke opties haalbaar zijn. Het is onduidelijk of het nieuwe lesseizoen in september gehaald kan worden. Als dat niet lukt start de universiteit in januari 2025 weer op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant