1430
Almere

Discussie over maaibeleid: is minder maaien goed voor de stad?

De gemeente Almere heeft vorig jaar april besloten dat er minder gemaaid zal worden in de stad. Kjell van Wijlandt van de Partij voor de Dieren blikt terug op een jaar maaibeleid in Almere. In de talkshow ‘Politiek op 1’ van 1Almere sprak het gemeenteraadslid over het maaibeleid.

Er wordt nu maar één tot drie keer per jaar gemaaid in plaats van tien tot twaalf keer per jaar. Van Wijlandt denkt dat dit maaibeleid ervoor zorgt dat de natuur beter in staat is zichzelf te reguleren.

Het nieuwe maaibeleid roept veel reacties op bij Almeerders, zo blijkt uit social media posts over dit onderwerp. Mensen vinden het fijn dat er meer ruimte is voor flora en fauna. Maar er zijn ook grote ergernissen bij inwoners. Er zijn plekken in de buurten waar het gras zo hoog staat dat de kinderen er niet meer kunnen spelen. Van Wijlandt zegt dat dit juist wordt gecontroleerd. “Grasveldjes langs paden worden allemaal wel kort gemaaid zodat mensen daar kunnen voetballen en met de hond kunnen lopen.”

Er zijn ook veel reacties gekomen over wat dit maaibeleid zal doen voor mensen met hooikoorts. “Pollen verspreiden zich vooral tijdens het maaien. Als je echter langer ecologisch beheer toepast en dus minder maait, zul je steeds minder grassen zien en steeds meer wilde bloemen. Hierdoor neemt de hoeveelheid pollen juist af.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant