3292
Almere

DENK: ‘Onderzoek mogelijkheden permanent containerdorp voor dakloze jongeren’

Een permanent containerdorp voor dak- en thuislozen: dat is volgens DENK Almere de oplossing voor de stijgende dakloosheid. De partij heeft daarom een motie ingediend om te onderzoeken wat hierin de mogelijkheden zijn.

Fractievoorzitter Hassan Buyatui van DENK gaf eerder aan dat zijn partij al vaker aan de bel heeft getrokken wat dit onderwerp betreft. Hij dient nu een motie in naar aanleiding van een artikel van 1Almere waaruit blijkt dat het voor dakloze jongeren vaak lang duurt voordat ze de benodigde indicatie voor 24-uur zorg van de gemeente krijgen.

Volgens Buyatui vraagt dit om ‘radicale oplossingen’: “Het Leger des Heils geeft aan dat ze het aantal daklozen hebben zien verdubbelen sinds 2020. Dan gaat het enkel over bekende gevallen, de werkelijke aantallen liggen nog hoger. Dakloosheid is echt een groot probleem dat blijvende aandacht nodig heeft.” 

Het idee is dat dit dorp tijdelijke huisvesting biedt aan daklozen, wat hen helpt de tijd te overbruggen tot ze een eigen woning kunnen vinden.

College positief

Uit antwoorden op vragen die DENK in 2020 stelde, bleek dat het college positief tegenover het realiseren van een permanent containerdorp als maatschappelijke opvang stond. “De vraag die er nu rijst is heel simpel: wat heeft het college nodig om zo’n permanent containerdorp op een zeer korte termijn te realiseren?”, aldus Buyatui.

Volgens de fractievoorzitter van DENK wordt de noodzaak om hier snel in te handelen minder gevoeld dan voorheen. Door het indienen van deze motie hoopt de partij hier verandering in te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant