1330

ASC Waterwijk morst punten in slotfase, Jong Almere City FC onderuit tegen De Treffers

Het einde van het voetbalseizoen nadert en dus ook de periode waarin de beslissingen vallen. Jong Almere City FC verloor met 1-3 van De Treffers en is nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. ASC Waterwijk verspeelde belangrijke punten tegen Wartburgia (1-1). FC Almere won nipt met 1-0 van SV Ouderkerk en ook Sporting Almere boekte weer eens een zege. Tegen Sporting Martinus werd het maar liefst 8-1. Forza Almere blijft koploper in de vijfde klasse door concurrent Zuidoost United met 2-3 te verslaan.

Jong Almere City FC – De Treffers: 1-3

Jong Almere City FC heeft zaterdag tegen de nummer twee in de Tweede Divisie De Treffers een 1-3 nederlaag geleden. Doordat Jong Sparta zijn wedstrijd tegen Katwijk met 3-4 wist te winnen staan de Almeerders nu op op de achtste plaats met een punt minder dan Jong Sparta.

In de dertiende minuut was het een volley van Jordy Thomassen die de verdediging van Jong Almere verasste en zo de 0-1 inleidde. Na 22 minuten spelen kreeg Jong Almere een strafschop maar Tijmen Wildeboer miste. Een kwartier later viel de gelijkmaker alsnog. Doelpuntenmaker was Emmanual Poku, die na een goede solo knap afrondde.

Twee minuten voor rust, in een fase waarin Jong Almere City FC de betere ploeg was, kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Jordy Thomassen maakte zijn tweede treffer: 1-2. In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-3 via Willem den Dekker.

De tweede helft kende een totaal ander spelbeeld dan de eerste helf. Beide ploegen creëerden weinig kansen en Jong Almere was niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken waardoor er uiteindelijk met 1-3 verloren werd.

Volgende week wacht de ontmoeting met de nummer 15 Scheveningen uit om 14:30 uur terwijl belangrijkste concurrent Jong Sparta het uit op moet nemen tegen de nummer vier Katwijk. Jong Almere City FC staat met nog drie wedstrijden te gaan op de 8e plaats en moet bij de eerste 9 of boven Jong Sparta eindigigen om nacompetitie te ontlopen.

Wartburgia – Waterwijk: 1-1

ASC Waterwijk heeft zich met een een 1-1 gelijkspel tegen het laaggeklasseerde Wartburgia een slechte dienst bewezen. De gelijkmaker van de Amsterdammers viel in blessuretijd.

Trainer Ryan Smart: Wartburgia wachtte ons grote delen van de wedstrijd op met 11 man halverwege hun helft en werden via uitbraken gevaarlijk. De eerste helft creëerden we alsnog enkele kansen waaronder een bal op de paal van Douwe Willemars. Denzel Plettenberg kwam op rechts op en dwong de tegenstander een overtreding te maken in de zestienmeter. De penalty werd beslist door Tim Klaasen-Bos: 1-0.”

De tweede helft kende vrijwel hetzelfde spelbeeld. ASC Watwerwijk kwam echter minder tot kansen. De uitbraken van Wartburgia werden gevaarlijker. Uiteindelijk kwam de klap in blessuretijd na een hoge bal in de zestienmeter die niet goed werd verdedigd.

Smart tot slot: “Teleurstelling overheerst nu, maar we hebben nog twee belangrijke wedstrijden te spelen.”

FC Almere – SV Ouderkerk: 1-0

FC Almere heeft zaterdag drie punten behaald tegen de nummer negen Oudkerk. De ploeg van Sandor Augustijn die dit seizoen te veel onnodig punten morst won het thuisduel met 1-0 en staat nu op de vierde plaats in de derde klasse B.

Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder in de eerste helft. Kansen waren er wel, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft gaven de gasten alles om met de drie punten naar huis te gaan, maar het mocht niet baten.

In de 82e minuut zette Max Wolters van der Weij FC Almere op voorsprong. Daarna werd het nog spannend, maar het team van Sandor Augustijn wist de nul achter te houden en zo de drie punten te pallen.

De ploeg uit Almere Haven staat nu knap op de vierde plaats met nog drie wedstrijden te gaan. Met nog negen punten te behalen kan er zelfs nog over de derde plaats gedacht worden, al zal de wedstrijd volgende week tegen de nummer twee Amstelveen/Heemraad nog lastig worden. Daarna moet FC Almere het opnemen tegen de nummer 10 Marken en in de laatste wedstrijd tegen de nummer vijf DWS.

Sporting Almere – Sporting Martinus: 8-1

Eindelijk weer winst voor Sporting Almere. Tegen het zwakkere Martinus hadden de Almeerder veel balbezit en kansen. De bal ging snel rond en de gasten werden dan ook zoek gespeeld. Sporting Almere scoorde in de eerste helft vijf keer. Renzo van Jaarsveld en Sherwan Mustafa scoorden ieder twee keer. Max de Ree trof eenmaal doel.

Ondanks afspraken in de rust lukte het Sporting Almere niet om het tempo van de eerste helft vast te houden. Het team verviel weer in oude gewoonten en werd er te veel met de bal gelopen en ging de spelers voor eigen succes. Desalniettemin werd er nog drie keer gescoord en stond er uiteindelijk een knappe 8-1 op het scorebord. Abdel Bouazati, Max de Ree en Sherwan Mustaf namen de treffers voor hun rekening.
Sporting Almere staat met nog drie wedstrijden te gaan op den 9e plek.

Zuidoost United – Forza Almere: 2-3

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft Forza Almere aan kop in de vijfde klasse. In Amsterdam werd concurrent Zuidoost United met 2-3 verslagen. De voorsprong op FC IJburg blijft 4 punten. De Amsterdammers moeten echter nog een wedstrijd inhalen.

Volgende week ontvang Forza Almere Nieuw Sloten en heeft dus alles in eigen hand om over een paar weken het kampioensfeestje te kunnen vieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant