3312
Almere

VVD wil weten hoe festivals en evenementen kunnen meegroeien met de stad

Moeten stadsfeesten zoals Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op een andere locatie gegeven worden? Dat is de vraag van de Almeerse VVD aan het college. Tijdens Koningsnacht werd de Grote Markt afgesloten omdat het te vol zou zijn. De VVD wil weten of er een mogelijkheid is om festivals en evenementen mee te laten groeien met de groei van Almere. 

De partij vraagt zich als eerste af hoe het kan dat Koningsnacht al voor het einde van de programmering ‘vol’ zat en of er rekening is gehouden met het feit dat er meer bezoekers zouden komen dan vermeld stond in de vergunningaanvraag. Ook noemt de partij het Bevrijdingsfestival Flevoland, dat heeft laten weten dat de Esplanade te klein wordt en in de toekomst niet meer geschikt zou zijn.

Daarnaast vraagt de partij zich af wat er nog meer nodig zou zijn om ervoor te zorgen dat evenementen en festivals in de toekomst kunnen blijven groeien (bijvoorbeeld met een groter aantal bezoekers), maar wel behapbaar en betaalbaar blijven.

Wel benadrukken de liberalen dat zij blij zijn met het feit dat evenementen en festivals in Almere steeds beter bezocht worden. Ze vinden het alleen jammer dat hierdoor bepaalde locaties worden afgezet. Ook zou het voor evenementenorganisatoren steeds lastiger worden om, vanwege de drukte, aan alle (veiligheids)eisen en regels te voldoen.

  1. Eindelijk eens wat leven. Heeft lang geduurd. Er zijn genoeg grote locaties waar evenementen gehouden kunnen worden. Maak bijvoorbeeld meerdere podia.

    Daarna de grote markt nog eens aanpakken en dan kan het nog wat worden. Voor mij helaas te laat.

  2. Ik snap zelf alleen niet waarom ze zo krampachtig doen over het aantal mensen op het plein.
    Ik liep naar binnen, en een vriend van me moest eerst z’n tas laten controleren. Maar die kon vervolgens iets van 10 minuten niet naar binnen omdat het te druk zou zijn.
    Maar er was een zee aan ruimte om me heen. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat het “vol” was.
    Zeker niet in vergelijking met de straten van Amsterdam de volgende dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant