2.6K6
Almere

Koningin Máxima brengt in twee weken dubbel bezoek aan Almere

Koningin Máxima komt begin mei twee keer op bezoek in Almere. Op 16 mei gaat ze naar verschillende initiatieven die zich inzetten voor ouderenwelzijn in de stad. Een week eerder gaat de koningin op werkbezoek bij het Oranje Huis van Blijf Groep in Almere Poort.

Op donderdag 16 mei begint het programma met een bezoek aan buurtcentrum Kolkzicht in Almere Centrum, waar koningin Máxima de bezoekers van Huiskamer Marhaba zal ontmoeten. Huiskamer Marhaba is een interculturele ontmoetingsplek voor vrouwen vanaf 55 jaar, waar zij samen kunnen komen en hun ervaringen kunnen delen.

Vervolgens zal de koningin gesprekken voeren met de coördinator en de gebruikers van de Buurthopper, een vervoersvoorziening voor ouderen in de buurt. Dit initiatief speelt een belangrijke rol in het bevorderen van mobiliteit en zelfstandigheid onder oudere inwoners.

Ten slotte zal koningin Máxima naar het Huis van de Waterwijk, een voormalig schoolgebouw dat activiteiten en voorzieningen biedt voor de buurt. Zij gaat daar in gesprek met de initiatiefnemers van Voorzorgcirkels en met de ambassadeurs van Goud in Almere. Deze projecten zijn gericht op het bieden van een sociaal vangnet en het creëren van een stad waarin ouderen goed kunnen leven.

 1. W.F.Nieuwenhuijze zegt:

  Wat ouderen ,wij zijn 85 er wordt dus voor ons in stedenwijk niets gedaan,je hoort en ziet niemand wat van jullie zeggen en doen voor de ouderen,maar voor ons niets
  Gelukkig kunnen we zelf ons redden.

 2. Laat.haar AUB wegblijven uit Almere , ze heeft hier niets te zoeken want ze heeft ons verkocht aan de WEF , ze geeft niets om mensen ,ze ziet ons liever gaan dan komen de hypocriet

 3. Leuk dat de koningin naar Almere komt. Maar ik ben al een maand bezig om wijkverpleging te krijgen voor mijn ouders op een ander adres. Dit is voor een half jaar.
  Helaas of geen ruimte of het ligt buiten de regio. Hoe is de zorg voor de ouderen dan. Ikzelf ben mantelzorger. Maar ook bij mij gaat het lampje steeds lager branden. Ik sta met mijn rug tegen de muur.

 4. Fia Hoitsema zegt:

  Ze mogen wel eerst de stoeptegels controleren.
  Het zou toch wat zijn als de koningin struikelt over de velen losliggende tegels. Wij, uit waterwijk lopen wel continu met ons hoofd naar beneden.
  Ik ben 76 jaar en al 3X stevig gevallen .
  Onderhoud is hier schandalig.

 5. En zo blijkt dus maar weer hoe hard nodig dit soort initiatieven zijn.
  Lijkt mij dat het juist goed is dat er aandacht aan geschonken wordt, op wat voor manier dan ook.
  Mensen klagen en klagen maar ja er kan nu eenmaal geen ijzer met handen gebroken worden.
  Als er geen mensen/vrijwilligers zijn die zich voor dit soort projecten in willen zetten dan krijg je net als bij zoveel andere gebieden een (groot) tekort aan mensen en krijg je dus lange wachtlijsten en onvrede wat erg zuur is voor de mensen die er juist zo hard hun best voor doen.
  Als mensen wat meer naar elkaar omkijken ipv alleen maar bezig zijn met het individu kunnen een hoop problemen zoals zelfredzaamheid, eenzaamheid etc… aangepakt en dus grotendeels verholpen worden.
  Mensen verwachten veel voor weinig en zo werkt het nu eenmaal niet in de wereld.
  Klagen over de problemen gaat ons niet helpen maar iets daadwerkelijk in de praktijk ondersteunen wel!

 6. Yvonnevanbreugel1954@gmail.com zegt:

  Slecht ze doet niks voor de oudere.n het is allen de staties van slmere
  Ij kan ook met mijn hoedje alle gemeenten bezoeken zonder iets te pndernemen
  Kost te veel geld dit Koninkrijk en wat hebben wij er aan
  Zeĺ te besoeken?
  We hebben ze niet nodig!!
  Waar heb jij het koninkrijk voor nodig??
  Laat weten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant