35.9K23
Almere

Familie koopt drie woningen naast elkaar

Naast je schoonfamilie wonen; je moet er misschien niet aan denken. Maar drie gezinnen gaan dat doen in Almere. Onlangs kochten de drie gezinnen drie huizen naast elkaar in Oosterwold. Dinsdagmiddag namen ze een kijkje in de nieuwbouwwoningen. 

Ze gaan naast elkaar wonen: Opa Michael Leidelmeijer (62) met oma Wini Kaelani (61) in het hoekhuis. Daarnaast dochter Nicky Leidelmeijer (31) met man Yoeri Graaf (28) en hun zoontje Keanu van vijf maanden.

En daarnaast Barbara Leidelmeijer (29) met haar man Marpel Titaley (31) en hun één jarig zoontje Jevayro. Het was het idee van Nicky die een appartement voor haar zoontje maar niks vond. “Dan wil je toch liever een huis met een tuin.”

De Kreekvelden

Zus Barbara vond dat een goed idee en schreef zich ook in bij het nieuwbouwproject De Kreekvelden in Almere. “Ik was eigenlijk gelijk enthousiast want het heeft alleen maar voordelen.” Opa en oma kunnen om de kleinkinderen passen en als ze ouder worden zijn er kinderen en kleinkinderen in de buurt die voor hun grootouders kunnen zorgen. 

Omdat er nog veel keuze was, vertelde Nicky het gelijk aan haar ouders, die net als Barbara in Amsterdam wonen. Die hadden er wel oren naar. “Bij ons in Suriname woon je als familie ook vaak bij elkaar”, vertelt oma Wini Kaelani die Javaanse is. Haar Indische man Michael Leidelmeijer denkt niet dat dat ze hun privacy kwijtraken. “We komen nu al bijna dagelijks bij elkaar over de vloer.” 

Ook de schoonzonen zijn wel wat gewend. “Ik vind dit een mooie omgeving en een nieuwe uitdaging”, zegt Yoeri die net als zijn schoonvader een Indische achtergrond heeft. “Ik ben zelf Moluks”, zegt Marpel. “Ik weet niet anders. Het voelt heel warm.”

De deur dicht

Een scheiding, gedoe in de familie of ruzie, daar zijn ze nu even niet mee bezig. “Als ik ruzie heb met mijn zusje, dan doe ik gewoon de deur dicht”, zegt Nicky. “Morgen is weer een dag.”

De drie huizen van de drie gezinnen worden begin volgend jaar opgeleverd en ze hopen in de zomer van 2025 hun nieuwe woning te betrekken.

 1. Jolande Wezer zegt:

  Hi,

  Wat een prachtig en warm initiatief
  Veel woon plezier samen.
  Jullie zijn er echt voor elkaar.

 2. Egoistisch.
  Jullie hadden ook 1 groot huis kunnen kopen met verschillende delen of bijgebouwen en 2 huizen voor anderen over kunnen laten. Mensen die het echt nodig hebben!

 3. Erg prachtig verhaal en heel herkenbaar het samen leven zoals in Suriname. Veel mooie jaren samen.

 4. Hi ,

  Wat een leuk idee, ik vind het echt heel mooi dat jullie dit doen.Gefeliciteerd met jullie woningen.

 5. Wat een hater en zuurpruim die merel. Je kon je ook gewoon inschrijven hoor en anderen ook. Er staat letterlijk dat er voldoende aanbod was haha. Lieve familie ik wens jullie veel gezonde en gelukkige jaren daar.

 6. Ik zou zeggen geniet met ze alle in jullie nieuwe huizen.En gezellig naast elkaar.Met alle gezondheid en veel geluk.in de komende jaren.

 7. Trek je niks aan van Merel. Die heeft net een paar flessen azijn achter de kiezen.
  Super mooi initiatief! Ik hoop dat jullie een mooie tijd hebben met elkaar

 8. Prima toch om het zo te doen. Ieder gezin was vrij om in te schrijven. Nu gezellig naast elkaar. Veel woonplezier toegewenst!

 9. Gezellig en handig en alleen maar positief.
  Merel ga eens naar Rotterdam of Amsterdam waar heel veel illegale Uber Eats maaltijden bezorgers zijn die geen cent belasting betalen en overlast geven en waar de vreemdelingenpolitie en arbeidsinspectie bijna niks aan doen ,ga daar maar eens klagen.Niet bij mensen die netjes werken en een huis kopen naast hun familie en niemand tot last zijn.

 10. Vidjindrekumar zegt:

  Beste Merel,

  Wat leuk toch dat family naast elkaar kunnen wonen in deze tijd, scheelt weer voor de volgende Corona, kun je elkaar vanuit de ramen al begroeten.

  Wat een jaloezie toch ook in uw mindset bah!!!

  Vidjindrekumar

 11. Super initiatief, zou ik ook best willen. Ik wens jullie samen een hele mooie toekomst, Geniet van elkaar

 12. Wat leuk zeg! En het feit dat men elkaar kan helpen als familie is wel zo fijn vooral wanneer opa en oma ouder worden ,kunnen ze hulp krijgen van familie ipv verzorgingstehuis .Ik hoop dat ook voor Merel in de toekomst later omringd wordt door mensen die het meeste om haar geven en buren zijn

 13. Schitterend !

  Een uiterst goed idee met vele voordelen voor de familie.

  Veel leef- en woonplezier daar !

  W. de Vries

 14. Als dit is wat je als familie wil, dan is het ideaal. Er zitten absoluut voordelen aan. En ze komen nu al veel bij elkaar over de vloer, zoals in het artikel staat.

  Ze zijn beter af met de directe buren dan ik. Mooi toch.

  Maar ja, dan heb je altijd weer mensen als Merel én Hans. Slaan wat door op het eigen manier.

 15. Ik vind dit echt een super idee. Heerlijk er voor elkaar zijn en toch de privacy van je eigen woning. Dit is echt geweldig. Misschien een idee voor meer gezinnen

 16. Allemaal 3 slaapkamer woningen. Huis 1: 2 ouderen. Huis 2 en 3: echtpaar met 1 kind. Ik ben het met Merel eens. In dit land met ernstig woningtekort is dit egoïstisch en onnodig. Zoveel mensen die wanhopig op zoek zijn naar een geschikt huis, verhalen zijn tergend. Vreemd ook, dat de twee oudjes het hoekhuis zelfs mogen kopen. Maar goed, natuur zal zijn werk wel doen dus hopelijk wordt krom vanzelf weer recht.

 17. Dit gebeurd vaker. Weet ook een familie in amsterdam zuidoost die 3 of 4 huizen naast elkaar hebben gekocht en daar al jaren samen wonen allemaal. Zover ik weet gaat het bij die familie al vele jaren goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant