1340
Almere

Biografie assistent-coach Almere City Anoush Dastgir genomineerd voor hét sportboek van 2023

Het levensverhaal van Anoush Dasgtir, de assistent-coach van Almere City FC, is genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar. Schrijver Ivo Roodbergen schreef het boek. In het radioprogramma Humberto op NPO Radio 1 zijn de vijf nominaties voor de prijs bekendgemaakt.

De biografie ‘Anoush: Hoe de Nederlandse Anoush Dastgir als jongste bondscoach ter wereld Afghanistan wist te verenigen’, beschrijft de drie levens die Dagstir geleefd heeft: op de vlucht, in een nieuw land komen en dan de jongste bondscoach.

Lees ook: Van vluchteling tot jongste bondscoach: biografie over nieuwe assistent-coach Almere City Anoush Dagstir

Uit 44 ingezonden boeken zijn 5 boeken geselecteerd door de jury, onder voorzitterschap van oud-zwemster Femke Heemskerk, voor de Nico Scheepmaker beker. De beker, vernoemd naar sportjournalist Nico Scheepmaker, werd in 2005 in het leven geroepen. Hij schreef vanaf de jaren zestig over sport en veranderde de Nederlandse sportjournalistiek.

Genomineerde boeken

De genomineerden zijn: ‘Leen Sanders, de bokser die levens redde in Auschwitz’ door Erik Brouwer, ‘Het plan’ door Nando Boers, ‘Focus/Henk Grol’ door Mark van den Heuvel, ‘Uit volle borst – Meer dan een eeuw clubliederen’ door Erik van den Berg en ‘Anoush’ door Ivo Roodbergen.

De winnaar zal op maandag 6 mei bekendgemaakt worden tijdens een besloten lunch voor de genomineerde schrijvers en uitgevers in het Olympisch Stadion.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant