1610
Almere

Sterk Almere Lokaal wil actie van landelijke overheid tegen schimmelwoningen

Sterk Almere Lokaal en een aantal andere lokale partijen in Nederland willen dat de landelijke overheid iets doet tegen vocht en schimmel in huurwoningen. Ze zijn een burgerinitiatief begonnen.

Bij 40.000 handtekeningen of meer komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.

Strengere controles

De lokale partijen zeggen dat vocht en schimmel schadelijk zijn voor de gezondheid van bewoners. Ze willen daarom dat er een landelijke aanpak komt om te voorkomen “dat huurders nog langer worden blootgesteld aan ongezonde leefomstandigheden”. Er moeten strengere controles komen en verhuurders moeten geholpen worden bij de aanpak.

Het burgerinitiatief is opgezet door Leefbaar Rotterdam en Hart voor Den Haag, de grootste partijen in de gemeenteraden van de twee steden. Sterk Almere Lokaal doet ook mee, maar heeft geen zetel in de Almeerse raad. Ze zitten wel in de provincie. 

Regenboogbuurt

Eerder deed de SP in Almere al onderzoek naar schimmelproblemen in huurwoningen. De bewoners van de Regenboogbuurt in Buiten hadden drie jaar geleden last van schimmel en daarna was het raak in appartementencomplex De Hulk in Haven. 

De gemeente kondigde vorig jaar al aan in gesprek te gaan met de woningcorporaties. Die zijn gevraagd een aanpak te ontwikkelen waarmee vocht- en schimmelproblemen opgelost kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant