1.2K7
Almere Poort

Gemeente wil eenrichtingverkeer in meerdere straten Almere Poort

De gemeente Almere heeft in een verkeersbesluit bekendgemaakt eenrichtingverkeer in te gaan stellen op verschillende wegen in Europakwartier Oost in Almere Poort. Straten worden smaller gemaakt, waardoor auto’s elkaar niet meer kunnen passeren.

De straten worden smaller omdat de gemeente meer ruimte wil creëren voor bredere stoepen, meer groen en meer ruimte om te verblijven/spelen op straat. Het gevolg hiervan is dat de straten rustiger en autoluw zullen worden.

De eenrichtingsstraten worden aangeduid met verschillende verkeersborden, waaronder het verkeersbord: eenrichtingsweg, in deze richting gesloten. Alle verkeersborden gelden niet voor fietsers. Hieronder zie je welke straten welke borden krijgen (C2/C3/C4l/C4r samen met OB52).

Afbeelding: GroenLinks

 1. Wat een gezeik weer van woke figuren gaan ze toevallig ook alle belastingen verlagen m.b.t. inkomsten gerelateerd aan mobiliteit. Al die woke figuren maken zaken erger voor De hardwerkende mensen t.o.v. profiteurs die alle tijd van de wereld hebben om beroeps zeikers te worden

 2. Ron van Roon zegt:

  Dat krijg je als groenlinks het voor het zeggen heeft. Wordt net zoals Amsterdam naar de klote geholpen.

 3. Wat een onzin. Is dit de wens van bewoners? Gaat weer een hoop geld kosten dat veel beter besteed kan worden zoals aan jeugdzorg en onderwijs.

 4. Ik woon in dit gebied en inderdaad is mijn straat eenrichtingsverkeer

  Alleen heeft men hier maling aan men rijdt in beide richtingen door de straat en men parkeert op de stoep waardoor de breed gecreëerde stoepen gebruikt worden als parkeerplek

  Hele idee hierachter werkt dus in de praktijk niet!

 5. Hele mooie plannen en op bestemmingplan zouden alle straten in Poort eenrichtingsverkker moeten zijn ivm. veiligheid maar deze plannen wijzigd de gemeente gewoon want dat scheelt in kosten ( florideschulden inlossen…)

 6. Dit krijg je als je op groenlinks of d66 stemt. En de parkeertarieven omhoog, minder parkeerplaatsen, en nu ook 1 richtingsverkeer in een nieuw moderne finex wijk. Dit wordt weer puzzelen als je in een straat in Poort moet zijn met de auto.

 7. Het gevoel van democratie neemt steeds meer af. Hebben wij ook nog wat te zeggen over onze buurt? Ik bedoel wie wilt dit? Want een domus (voor verslaafden met drugsproblemen)
  Zowat pal naast een school… en steenworp van een nieuwe woonwijk .ja zeker.. Dat is echt denken aan de veiligheid van de spelende kinderen. Ik bedoel alleen te zeggen het wiel hoeft niet steeds overnieuw uitgevonden te worden. Het lijkt wel alsof ieder plan van deze gemeente tot een verslechtering leid. Laten ze echt problemen gaan aanpakken zoals criminaliteit ipv zich op dit te richten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant