Almere

Almere plaatst geluidssensoren voor betere handhaving van geluidsoverlast

De gemeente gaat vaste geluidssensoren plaatsen op verschillende locaties in Almere. Dit doet ze om het toezicht en de handhaving op geluidsoverlast rondom evenemententerreinen en horecalocaties te verbeteren.

De geluidssensoren registreren alleen de geluidssterkte en de locatie waar het geluid vandaan komt. Alleen wanneer een overtreding plaatsvindt, wordt er geluid opgenomen. Dit om de privacy van de inwoners te beschermen. De sensoren zijn overgebleven van de Floriade en worden nu opnieuw gebruikt.

Op het Almeerderstrand, Stadhuisplein, Esplanade, Grote Markt, Rio de Janeiroplein, Globeplein en de Havenkom worden de sensoren opgehangen. De gemeente zegt door deze sensoren beter op te kunnen treden tegen geluidsoverlast.

De gemeente wil de sensoren voor het evenementenseizoen 2024 geplaatst hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant