930

FC Twente heeft geen kind aan Almere City FC

Almere City FC heeft tegen de  nummer drie van de Eredivisie, FC Twente, geen vuist kunnen maken. De Tukkers wonnen vrij simpel met 3-1. Almere City FC kreeg rond de 70e minuut van de tweede helft de enige twee kansen van de wedstrijd. Kornelius Hansen verzilverde er eentje van. Met nog drie wedstrijden te gaan is Almere City FC nog steeds niet officieel veilig wat betreft handhaving in de Eredivisie.

FC Twente startte overtuigend in de Grolsch Veste en leek Almere City FC te gaan overlopen. Het team van vertrekkend trainer Alex Pastoor strooide echter al snel zand in de Twentse voetbalmachine die geen kansen wist te creëren.

Toch kwam FC Twente in de 11e minuut uit het niets op voorsprong. Mathias Kjolo werd bij een hoekschop ver buiten de 16 vrijgelaten en hij kon van een metertje of 20 uithalen. Nordin Bakker, weer terug onder de lat, zag de bal net buiten zijn bereik in de rechterbenedenhoek verdwijnen. De goalie is enige weken uit de roulatie geweest wegens een liesblessure. In topvorm zou het schot zeker een prooi voor Bakker geweest zijn.

Na de openingstreffer golfde het spel op een neer, met hoofdzakelijk balbezit voor de Tukkers. Als City balbezit had werd de bal snel verloren. De Almeerders konden de eerste helft totaal geen vuist maken. FC Twente daarentegen ook niet. 

Het schot van Kjolo was op een afgefloten buitenspelsituatie na de enige gevaarlijke actie van FC Twente in de eerste helft. Amere City FC werd geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Lars Unnerstall.

Felle start

De gastheren tapten in de eerste 20 minuten van de tweede helft uit een ander vaatje en het team van Alex Pastoor kwam er dan ook niet meer aan te pas.

In de 51e minuut tikte Sem Steijn de bal in buitenspelpositie achter Nordin Bakker. De bal kwam echter van de voet van City-verdediger Damian van Bruggen waardoor de afgevlagte treffer alsnog werd goedgekeurd.

Na de 2-0 leek Almere City FC rijp voor de slacht, maar de beslissende 3-0 viel niet. Pas in de 70e minuut kregen de Almeerders de eerste kans. Het rolletje van Yoan Cathline leverde echter geen gevaar op.

Twee minuten later kwam Almere City onverwacht op 2-1. Een hard afstandsschot van de ingevallen Kornelius Hanssen verdween achter de kansloze Unnerstall.

Na deze treffer wist City, net als eerder niet meer gevaarlijk te worden. Daan Rots bepaalde de eindstand in de 83e minuut op 3-1. Een kansloze nederlaag voor Almere City, dat nog steeds niet officieel veilig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant