1590
Almere

Verzoek tot wraking afgewezen in de zaak tegen de Almeerse Marion K.

De rechtbank in Lelystad heeft besloten om het verzoek tot wraking in de zaak tegen Marion K. uit Almere af te wijzen, dit schrijft het ANP. K. wordt verdacht van het jarenlang uitbuiten van twee vrouwen.

Volgens de wrakingskamer is er geen sprake van partijdigheid van de rechtbank, zoals de advocaat van K. beweerde tijdens de zitting op 29 maart. Op die dag wilde de rechtbank de zaak behandelen, maar K. zei dat ze ziek was en terug wilde naar haar cel. Een arts die haar onderzocht vond echter geen ziekte.

Toen de rechtbank toch besloot door te gaan, wraakte de advocaat het hele college. Hierdoor werd het proces stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer het verder zal gaan.

K., 62 jaar oud, wordt ervan beschuldigd dat ze zich voordeed als helderziende en de vrouwen manipuleerde. Een van hen werd als huisslaaf gebruikt en ernstig mishandeld, terwijl de andere vrouw vijf jaar lang werd uitgebuit. Zij zou jaren eerder, in 1996, al door K. zijn neergestoken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant