2290

Teams Almere City FC op drempel van handhaving in hoogste voetbalcompetities

De voetbalcompetitie is voor Almere City FC  in een beslissende fase terecht gekomen. Woensdag 24 april speelt het eredivisieteam tegen FC Twente. Als het kwartje de goede kant op valt voor het team van Alex Pastoor zijn de Almeerders niet meer in te halen door Excelsior of RKC en speelt Almere City FC volgend seizoen definitief opnieuw in de Eredivisie.

Jong Almere City is ook goed op weg naar handhaving in de hoogste klasse van het amateurvoetbal, de Tweede Divisie. Afgelopen weekeinde werd bij ADO’20 een punt gepakt. Het team van Danny Schenkel staat hierdoor op de zevende plaats. De Almeerders moeten bij de eerste negen eindigen of boven Jong Sparta.

De verschillen zijn met nog vier wedstrijden te gaan echter klein. Het gat naar plek 10 is slechts drie punten. De eerstvolgende tegenstander is De Treffers, dat nog in de race om de landstitel is met Spakenburg. Daarna volgen echter wedstrijden tegen Scheveningen, Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC. Allemaal ploegen die in het rechterrijtje en dus onder jong Almere City FC staan, al is dat geen garantie voor punten.

ADO’20 – Jong Almere City FC: 1-1

Directe concurrent Jong Sparta ging in de thuiswedstrijd tegen koploper Spakenburg met 2-1 onderuit, waardoor de voorsprong voor de Almeerders twee punten is met nog vier wedstrijden te gaan. 

De eerste kans viel te noteren voor de Jong Almere City FC, maar het schot van Emmanuel Poku was te zacht. Na 25 minuten spelen kwam ADO’20 op voorsprong nadat het er op het middenveld bij de Almeerders niet goed uit zag. Tijmen Wildeboer was voor rust nog dichtbij de gelijkmaker maar hij zag zijn inzet net naast gaan.

Ook in de tweede helft bleef ADO’20 de betere ploeg en Milan Klopper had een goede mogelijkheid om ADO’20 op 2-0 te zetten maar zijn inzet ging voor de Almeerders gelukkig niet in het doel.

Na 59 minuten was het Tyrese Noslin die uit een corner van Guus Beaumont de gelijkmaker binnen kon koppen. Hierna kreeg Jong Almere in de slotfase nog een aantal mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken, maar doelman Grim wist met een aantal spectaculaire reddingen te voorkomen dat Jong Almere alsnog met drie punten naar huis ging.

Op 4 mei speelt Jong Almere City de volgende wedstrijd thuis tegen De Treffers. Het duel begint om 15:30 uur.

Foto: Almere City FC – Ron Baltus / sportshots.pro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant