2260
Almere Stad

Geldautomaten station Centrum gesloten vanwege risico op plofkraken

De geldautomaat op station Almere Centrum is tijdelijk buiten gebruik. Zo hoopt de NS plofkraken te voorkomen. Stations zijn hier namelijk steeds vaker het doelwit van, met veel schade als gevolg.

De geldautomaten zijn gesloten en leeggehaald. Aanleiding hiervoor zijn de recente plofkraken op stations Amsterdam Zuid en station Delft. Op een later moment besluiten NS en GWK Travelex of de automaten heropend kunnen worden, eventueel met aanvullende veiligheidsmaatregelen.

Eerder hebben de partijen al maatregelen moeten nemen naar aanleiding van een plofkraak. Zo zijn in 2021 tijdelijk 28 geldautomaten gesloten naar aanleiding van een plofkraak op station Apeldoorn. Hierbij raakte een monumentaal pand beschadigd. Om herhaling te voorkomen zijn ook deze automaten afgelopen jaar verplaatst en met extra veiligheidsmaatregelen heropend of definitief gesloten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant