700
Almere

Suburbia, Black Pencil en Omroep Flevoland herdenken 4 mei met tv-programma

Op 4 mei, na de Nationale Dodenherdenking, zenden Omroep Flevoland, Suburbia en Black Pencil een televisieprogramma uit ter herdenking. Het programma is geïnspireerd op de aangrijpende getuigenis van Ginette Kolinka ‘Terug naar Birkenau’.

Kolinka, destijds negentien jaar oud, werd in april 1944 samen met haar vader, jonger broertje en neefje in Marseille opgepakt en naar Auschwitz-Birkenau gedeporteerd. Door toeval en geluk overleefde ze het als enige.

Na haar pensioen gaf ze haar ervaringen door aan schoolkinderen: “De leerlingen houd ik telkens voor: het komt allemaal door haat, pure haat.” Op 94-jarige leeftijd schreef Kolinka haar getuigenis op in het boek ‘Terug naar Birkenau’ (De Arbeiderspers).

Cultuur de huiskamers inbrengen

Het programma wordt gedragen door jonge actrices die teksten uit het boek vertellen, lezen en spelen. Muzikanten van Black Pencil spelen eigen composities en werken van bekende componisten.

Met deze televisie-uitzending wil Omroep Flevoland cultuur letterlijk de huiskamers in brengen. ‘Terug naar Birkenau’ wordt op 4 mei door Omroep Flevoland uitgezonden en is te zien op KPN kanaal 505 en Ziggo kanaal 706.

De dodenherdenking in Almere Haven is te volgen via 1Almere TV. Meer info over de programmering en de start van die uitzending komt later.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant