Almere Hout

Lift bij Waterlandseweg na één jaar nog steeds kapot

De glazen lift bij de fiets- en wandelbrug over de Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere Hout is na één jaar nog steeds buiten gebruik. De lift werd vorig jaar verwoest door een explosie en moet volledig vervangen worden, maar het proces verloopt trager dan verwacht.

De lift is bedoeld voor mindervaliden om zo de brug op te komen. Zij kunnen al maanden niet met de lift omhoog. De Provincie Flevoland, eigenaar van de lift, meldde destijds dat de lift in het verleden vaker doelwit is geweest van vandalisme. “Daarom kijken we niet alleen naar de reparatie van de lift, maar naar het totale plaatje.”

Om te voorkomen dat de lift opnieuw wordt vernield, is de provincie in gesprek met een aannemer voor een plan van aanpak. “Het is nog niet bekend wat er met de lift gaat gebeuren. De gesprekken tussen de aannemer en de provincie lopen nog”, vertelde een woordvoerder van de provincie eind maart aan 1Almere.

  1. Nog steeds? Ik dacht dat het niet lang geleden was hersteld en nu opnieuw is vernield.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant