1.3K0
Almere

Almeerse Samantha: ‘Kwam er pas achter dat ik zwanger was drie uur voordat mijn dochter werd geboren’


Er pas achter komen dat je zwanger bent terwijl je aan het bevallen bent. Het klinkt als iets onmogelijks, maar het overkwam de Almeerse Samantha. Samantha (33) is zo’n elf jaar geleden bevallen van haar dochter Soraya. “Ik kwam er pas achter dat ik zwanger was in het ziekenhuis, drie uur voordat mijn dochter werd geboren

In Nederland worden er zestig zwangerschappen per jaar pas ontdekt tijdens de bevalling. “Als ik nu terugkijk op die negen maanden (7 maanden en 3 weken, want Soraya is vijf weken te vroeg geboren) dan vallen ineens dingen op zijn plaats. Ik had ineens heel veel zin in ananas, wat ik normaal nooit at.”

Samantha kwam regelmatig in het ziekenhuis vanwege haar fibromyalgie, maar de artsen konden haar pijn maar niet verklaren. Dit bleek achteraf gezien bekkeninstabiliteit te zijn. Voor de rest had ze geen symptomen die je zou kunnen hebben tijdens een zwangerschap. “Geen opgezwollen voeten, geen pijn aan mijn rug en niet misselijk. Ik had niet eens een buik!”

De bevalling

Samantha was de week voor de bevalling nog bij de dokter geweest vanwege pijn in haar onderbuik. De dokter concludeerde dat ze een eventuele darmontsteking zou hebben. Ze werd naar huis gestuurd en als het erger zou worden moest ze direct naar de spoedpost. 

“Op 1 juni 2013 werd ik midden in de nacht wakker met vreselijke pijn, wist niet waar ik het zoeken moest, mijn vader gaf me wat pijnstillers en zei: ‘probeer nog wat te slapen misschien is het dan weg’. Inderdaad weer in slaap gevallen en een paar uur later begon de pijn weer” Haar pijn werd vervolgens alleen maar erger. “Ik heb mijn beste vriendin gebeld en we zijn als een gek naar het ziekenhuis gereden”

In het ziekenhuis hadden ze geen haast om Samantha te helpen. Met een beetje geluk was ze over drie uur aan de beurt. Wel kon ze alvast urine inleveren en vanaf toen gingen alle alarmbellen af, want daar klopte iets niet. “Binnen vijf minuten lag ik bij een arts, ook zij dacht aan een blindedarmontsteking tot dat ze de uitslag van mijn urine binnenkreeg”

“U bent zwanger mevrouw zei ze, maar dat is niet alles! Ik denk dat u aan het bevallen bent. Alle toeters en bellen gingen af en binnen een paar minuten lag ik op de bevalkamer met twee hartslagen galmend door de kamer, maar nog geen goed beeld van de baby. De artsen hebben van alles gedaan, waardoor er ineens een baby in zicht kwam. Ze had zich al die tijd verstopt achter mijn darmen”

De beste vriendin van Samantha heeft uiteindelijk haar ouders en broer gebeld. Zij reageerden ontzettend geschokt en kwamen direct naar het ziekenhuis. “Er gebeurde op dat moment zo veel en het ging zo snel. Ik was 22 en helemaal nog niet klaar om mama te worden maar je gaat in een soort overlevingsmodus. Ik weet toch helemaal niet hoe dat moet riep ik nog en voor ik het wist was ze er”

Mijn Kind

Samantha was ontzettend geschrokken van de hele situatie. Dit is natuurlijk niet zomaar iets. Ze was 22 en een kind stond nog niet op de planning. “De arts had de vraag gesteld of ik het kindje wilde houden of niet, omdat dit zo’n rare situatie was. Ik had in alle emotie gezegd: weet ik veel, ik weet even niks meer. Toen ze haar bij me weghaalden en ik vervolgens zei: ‘waar ga je heen met mijn kind’, wisten de artsen genoeg”

Hoe kan dit?

Zelf had Samantha nog nooit gehoord van zo’n zwangerschap. Ze wist ook totaal niet dat dit kon gebeuren en dit maakte de schrik nog groter. “Als je me ooit had gevraagd of gezegd dat dit wel eens gebeurt, had ik het nooit geloofd! Maar nu met mijn eigen ervaring weet ik dat het kan”

Wat de reden is dat alles zo is gelopen is niet duidelijk. “Iemand zei tegen mij Sam dit had zo moeten zijn! Als je het had geweten was het misschien wel heel anders gelopen. Nu bijna elf jaar later geloof ik er alleen maar meer in dat het zo had moeten zijn, omdat ik nu geen kinderen meer kan krijgen en Soraya (wat prinses van de zon betekend) mijn wonder en mijn grootste cadeautje ooit is!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant