7031
Almere

Terugtredend directeur David van Gennep van AAP ziet huisdierlijst als kroon op werk

De komst van de positieflijst en de komst van een tweede vestiging van stichting AAP in Spanje. Het zijn twee punten die eruit springen als David van Gennep gevraagd wordt om terug te blikken op zijn rol als directeur van de stichting. “Dat is eigenlijk wel mijn levenswerk geweest”, zegt hij over de positieflijst, waarop de zoogdiersoorten staan die wettelijk gehouden mogen worden als huis- of hobbydier.

Jarenlang zette Van Gennep zich ook in voor de verandering van de wetgeving rond de invoer en verkoop van exotische dieren, maar na 33 jaar aan het roer te hebben gestaan van Stichting AAP in Almere, legt David van Gennep later dit jaar zijn functie neer.

Van Gennep verwacht dat hij nieuwe klussen voor AAP niet kan afmaken, omdat hij afgelopen jaar 63 kaarsjes mocht uitblazen en een pensionering nadert. “Als je stiekem met je pensionering in je achterhoofd zit, dan ben je aan het bouwen aan iets waarvan ik denk van: daar ben ik later geen deelgenoot meer van en dat past niet meer bij mijn taak. Maar gelijktijdig is het ook heel zwaar werk geweest. Het zijn hele zware jaren geweest. Op een bepaald moment is er ook een privé leven wat vraagt om iets meer tijd en aandacht en het is nu de juiste tijd om dat te doen.”

Dierendag

Toch hoopt Van Gennep dat er een plek blijft voor hem bij de stichting. Het liefst ziet hij zichzelf in een adviesrol en ambassadeur voor de stichting. “We zullen dat in de komende tijd zien. We moeten dat met de Raad van Toezicht verder uitpluizen.” Daarnaast heeft Van Gennep nog een eigen bedrijf en doet hij advieswerk voor onder meer de overheid.

Van Gennep treed nog niet per direct terug als directeur van Stichting AAP. Dat doet hij symbolisch op 4 oktober. Dan is het namelijk Dierendag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant