Regels Koningsdag Almere
5.7K3

Dit zijn de regels die van kracht zijn tijdens Koningsdag

Op Koningsdag is het drukker dan normaal in Almere. Er zijn allemaal activiteiten aan de gang en dat moet rustig verlopen. Om deze reden heeft de gemeente een aantal regels opgesteld. Deze regels gelden niet alleen voor het stadshart, maar voor heel Almere. Handhaving zal controleren of de onderstaande regels worden nageleefd.

Regels voor vrijmarkten

Het is uitsluitend toegestaan om vrijmarkt te houden op locaties die door de gemeente zijn aangewezen. Dit gaat vooral om de centra van Almere Stad, Almere Haven, Almere Buiten, in het Cascadepark in Almere Poort en het Lumièrepark. Op de vrijmarkt mogen uitsluitend tweedehands spullen worden verkocht. Het is niet toegestaan om een partytent te plaatsen en het gebied af te bakenen.

Muziek op Koningsdag

Bij een feest hoort muziek. Het is toegestaan om onversterkte muziek te maken en te draaien in het vrijmarktgebied. Tussen 00:00 en 07:00 mag er geen muziek in het openbaar worden gedraaid, dit om geluidsoverlast te voorkomen. Versterkte muziek mag alleen op de Grote Markt en op het Stadhuisplein worden gedraaid en mag niet harder zijn dan 70 decibel.

De commerciële markt

Op het moment van schrijven is inschrijven voor de commerciële markt niet meer mogelijk. Deze markt is op Koningsdag te vinden op het Stadhuisplein in Almere Stad. Het is niet toegestaan om commerciële producten te verkopen zonder vergunning.

Verkoop voedsel en alcohol

Het is voor particulieren niet toegestaan om alcohol en etenswaren te verkopen tijdens Koningsdag. Alleen horecaondernemers mogen dergelijke producten verkopen. In het geval van alcoholhoudende dranken mag de consument  dit alleen nuttigen op het terras van de ondernemer. Het is overigens niet toegestaan om op straat alcohol te drinken, met uitzondering van de evenementenlocatie op de Grote Markt.

Handhaving

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zullen er extra handhavers en politieagenten worden ingezet om de bovenstaande regels te handhaven. Mensen die deze regels overtreden worden onmiddellijk aangesproken en krijgen wellicht een boete. Er is overigens ook een wegsleepregeling van kracht tijdens Koningsdag. Het advies van de gemeente Almere luidt dan ook: kom met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad.

  1. Vandaag vernomen dat op het stationsplein geen buiten tapvergunning wordt afgegeven. Mijn insziens onbegrijpelijk. Deze ondernemers hebben met veel pijn en moeite hun hoofd boven water weten te houden ja 2 jaar corona, diverse straat opbrekingen enz enz nu kunnen ze wat (exrea,s verdienen) en mogen ze buitentrap plaatsen.onbegrijpelijk het is maar weer eens bewezen. Het kan dus NIET in Almere. Na 45 jaar inwoner van Almere te zijn vraag ik me steeds meer af WAAR ZIJN ZE OP HET STADHUIS mee bezig!!!!!!!

  2. tineke knol zegt:

    waarom niet voor je eigen deur vrijmarkt?
    regels van rijksoverheid:

    Artikel 4 Plaats en tijd
    1.Het innemen van ruimte, het uitstallen van tweedehands artikelen en de verkoop hiervan is toegestaan op Koningsdag vanaf 05.00 uur tot 17.00 uur. Er mag in de gehele gemeente standplaats worden ingenomen als aan de Beleidsregels vrijmarkt Koningsdag wordt voldaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant