2590

Forza blijft aan leiding in vijfde klasse, ASC Waterwijk houdt zicht op koplopers

ASC Waterwijk heeft dit weekeinde weer goede zaken gedaan. Op eigen veld werd Always Forward met 3-0 aan de kant gezet. SC Buitenboys maakte geen fout tegen het laaggeklasseerde OSV en won met 1-3.  Forza Almere blijft koploper in de vijfde klasse door een een overtuigende 5-0 overwinning op ’t Gooi.

ASC Waterwijk – Alway Forward: 3-0

Trainer Ryan Smart vatte het treffen tegen Always Forward als volgt samen: “Een stabiele wedstrijd van ons en verdiende overwinning.”

In de eerste helft zakte Always Forward in en liet ASC Waterwijk het spel maken. De Almeerders kregen een drietal kansen die er in hadden gemoeten, maar onjuiste keuzes vlak voor het doel gooiden roet in het eten.

Vlak voor rust kreeg David Mol volgens trainer Smart een onterechte tweede gele kaart en moest met rood van het veld. 

Smart: “In de rust hebben we een plan gemaakt voor de tweede helft en we benaderden dit als een kans in plaats van een bedreiging. We speelden volgens het plan met een sleutelrol op het middenveld voor Daniel Demirci en Kuba Kasperci. Lindo Pourchez en Tim Klaassen-Bos offerden zich voorin op met veel storend werk.”

Hij gaat verder: “Jimmy de Haas toonde leiderschap door de 1-0 in te koppen vanuit de corner, Tim Klaasen Bos scoorde de 2-0 na goed werk van Denzel Plettenberg. Helaas kwam er een tegengoal vanuit de corner met nog een kwartier te spelen. Gelukkig zetten we het goede spel voort en scoorde Klaasen Bos wederom en bepaalde de eindstand op 3-1.”

Met nog drie wedstrijden te gaan gaat ASC Waterwijk aan de leiding in de tweede periode en volgt koploper HBOK, die een wedstrijd minder heeft gespeeld, op een punt.

OSV – Buitenboys: 1-3

Buitenboys heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen OSV een goede 1-3 overwinning behaald. De ploeg van Dennis Verwer speelde vanaf het begin een goede wedstrijd.

Volgens Verwer hadden de spelers vanaf het begin de wedstrijd onder controle: “We creëerden genoeg kansen en kregen in de eerste helft drie goede mogelijkheden.”

Rowdy Moorman schoot SC Buitenboys voor rust op voorsprong. Ook de tweede helft was de ploeg uit Almere-Buiten de betere, opnieuw Moorman zorgde een doelpunt. Hierna kregen de Almeerders nog een strafschop maar die werd gemist.

Direct daarna kwam OSV terug in de wedstrijd, maar Tyrell Burleson schoot de beslissende 1-3 binnen.

Met nog drie wedstrijden te gaan, waaronder die tegen ASC Waterwijk, hoopt Verwer nog op een kans voor de periodetitel. Gezien de achterstand en de concurrenten zal dat een moeilijke opgave worden.

Forza Almere – ’t Gooi: 5-0

Forza Almere blijft de koploper in de vijfde klasse C. In de thuiswedstrijd tegen ’t Gooi werd overtuigend met 5-0 gewonnen. De nummer twee AFC IJburg kwam niet in actie, omdat de wedstrijd tegen Eminent Boys was afgelast. 

De Almeerders staan nu op de eerste plek met een een voorsprong van vier punten op AFC IJburg, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en vijf op nummer drie Zuidoost United dat op 4 mei de tegenstander is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant