2661
Almere Stad

Omwonenden Al-Imam school ervaren verkeersoverlast: Kiss-and-ride zone de oplossing?

Hoe moeten we het verkeersinfarct bij de Al-Imam school oplossen? Dat werd tijdens de talkshow ‘Politiek op 1’ besproken. Omwonenden van de school in Stedenwijk ervaren veel verkeersoverlast. Zij denken dat de gemeente en de Al-Imam school een nieuwe, ruimere locatie met veel parkeergelegenheid moeten overwegen. 

Omwonenden van de Al-Imam school vertellen aan 1Almere dat zodra de kinderen van school gehaald worden, de straat helemaal vol staat met auto’s. “Dan kan je de garage niet meer uit.”

“Het is gewoon te weinig parkeerplek voor mensen om hun auto neer te zetten. Dus wat je vaak ziet is dat mensen dubbel parkeren om even snel hun kind op te halen. Als ze daar wat meer parkeerplaatsen zouden maken, dat zou al een stuk schelen”, vertelt een mevrouw.

Lees ook: Omwonenden school Stedenwijk zijn verkeerschaos zat: ‘Zat een keer klem’

Probleem speelt al jaren 

In de talkshow ‘Politiek op 1’ sprak Jordy Hulzebos, raadslid van Leefbaar Almere, over de verkeersproblematiek bij de school. Hij vertelt dat het probleem al jaren speelt, maar het wel is toegenomen door de Al-Imam school. “Het gaat om een school met een heel specifiek onderwijsaanbod, waardoor ook heel veel mensen buiten de stad hier naartoe komen om hun kinderen naar school te brengen. Dat gaat dus vaak niet op de fiets, maar met auto’s.”

Oplossingen

Hulzebos benadrukt het belang van het maken van afspraken voor een goede doorgang bij de Al-Imam school, met name voor een kiss-and-ride zone, om te voorkomen dat mensen parkeren op plaatsen waar het niet is toegestaan.

“Ook moet er meer handhaving bij komen, want er wordt wel echt geparkeerd op locaties waar het niet mag”, zegt Hulzebos. Suzanne van de Laar, raadslid van D66 is het daarmee eens: “Dit gaat ook over de veiligheid van jongeren.”

Bekijk het volledige gesprek over de verkeersdrukte bij de Al-Imam school via de onderstaande video:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant