2.1K0
Almere

Dit zijn de drie genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2023

De Almeerse Walk of Fame krijgt er een vijftigste tegel bij. Almeerders konden tot 1 april onderwerpen aandragen. Nu heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden geselecteerd: Almere City FC, ijscoman Carlo Guida en het Shantykoor Almere.

In totaal zijn er 239 inzendingen ingestuurd. De jury bestond uit de kinderburgemeester, vertegenwoordigers van de ledenraad van Rabobank (De Walk of Fame Almere is namelijk een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere), vrijwilligers, bewoners en ondernemers.

De genomineerden

De drie genomineerden hebben vorig jaar allemaal iets ‘gedenkwaardigs’ meegemaakt of ze worden geëerd om een andere reden . Zo promoveerde voetbalclub Almere City FC vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. Het Shantykoor werd in 2023 uitgeroepen tot de eerste ‘Vaandeldrager’ van de Almeerse Amateurkunst.

Carlo Guida van Jonico IJs was de eerste, geliefde, ijscoman van Almere. Na zijn overlijden in 2023 werd er een petitie aangeboden aan de gemeenteraad voor een tegel voor de overleden ijscoman. Stemmen op de 50ste tegel kan tot en met 1 juni. De bekendmaking van de tegel van het jaar 2023 is op zaterdag 14 september in Almere Centrum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant