2200
Almere

Politie Almere gaat digitale buurtonderzoeken doen via Burgernet

De politie is gestart met het doen van digitale buurtonderzoeken via de Burgernetapp. Ze doen dit naast de traditionele fysieke onderzoeken. Met deze aanpak hoopt de politie meer getuigen te bereiken en effectiever onderzoek te kunnen doen, wat mogelijk leidt tot aanhoudingen.

De Burgernetapp bestaat al langer. Door deze app te installeren, ontvangen deelnemers meldingen over acties die plaatsvinden in hun eigen buurt of over de plek waar ze op dat moment zijn. De app wordt ingezet bij verschillende misdrijven, zoals straatroof, inbraken, vernielingen, aanrijdingen, diefstallen en andere strafbare feiten. Bovendien ontvangen deelnemers via de app AMBER Alerts wanneer er een kind vermist is en in levensgevaar verkeert.

Door gebruik te maken van de locatie van de smartphone, stuurt de app meldingen over gebeurtenissen in jouw buurt, zelfs wanneer je niet thuis bent. De politie roept daarom ook op de app te installeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant