3210
Almere

CDA vraagt om oplossingen voor speurhondentrainingen in Almeerse bossen

CDA Almere wil dat het college in gesprek gaat met hondentrainers en Staatsbosbeheer (SBB) om samen op zoek te gaan naar geschikte gebieden in stadsbossen waar hondentrainingen nog wel gegeven kunnen worden. SBB zou volgens berichten namelijk de ruimte voor het trainen van (jacht)honden verminderd hebben doordat zij een aantal wildvrije bossen hebben omgevormd tot wildgebieden.

50PLUS stelde hier eerder al vragen over, omdat zij vonden dat deze beslissing impact heeft op een aantal hondeneigenaren. De gemeente Almere bevestigt dat de ruimtes zijn verminderd en voegt daaraan toe dat zij in het kader van dierenwelzijn ook tegen jacht zijn.

Motie CDA

Het CDA is van mening dat door het weghalen van trainingsgebieden zeker veertien hondentrainers en daarmee veel cursisten met honden worden gedupeerd, omdat de training van de honden voor hen erg belangrijk is. Deze trainingen zijn volgens het CDA zo belangrijk omdat de jacht- en speurhonden helpen bij het opsporen van aangereden wild en omdat zij worden ingezet bij rampen en zoektochten.

Daarnaast vindt het CDA dat de trainingen goed zijn voor het welzijn van de honden en de sociale controle en het gevoel van veiligheid in de bossen. Bovendien denkt de partij niet dat de natuur zwaar zal worden belast omdat de training in kleine groepen wordt gegeven met honden die goed onder appèl staan. Ook zou een jager niet zonder jachthond kunnen.

Afbeelding: Dierenasiel Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant