3801
Almere Poort

Koningin Maxima komt opnieuw op bezoek in Almere

Koningin Maxima brengt begin volgende maand een bezoek aan Almere. Ze gaat op werkbezoek bij het Oranje Huis van Blijf Groep. Dat is een opvangcentrum voor slachtoffers van huiselijk geweld in Almere Poort. 

Koningin Maxima gaat tijdens haar bezoek in gesprek met verschillende hulpverleners en medewerkers van het opvangcentrum. 

Ze krijgt een rondleiding en praat ook met een ex-cliënt en bewoners. Ook bezoekt ze een noodbedruimte waar crisisgevallen worden opgevangen.

Vijftig jaar bestaan

De aanleiding van het bezoek op 8 mei is dat vijftig jaar geleden het eerste Blijf-van-mijn-lijfhuis opende. Dat is de voorloper van Blijf Groep. In 2011 werd in Alkmaar het eerste Oranje Huis geopend.

In het Oranje Huis wordt niet alleen hulp aan vrouwelijke slachtoffers geboden, maar ook aan andere gezinsleden. Het doel is namelijk niet om relaties te beëindigen, maar dat het geweld gestopt wordt. 

Het Oranje Huis in Almere werd geopend in 2017 en telt 23 appartementen voor vrouwen met of zonder kinderen.

Eerder bezoek

Het is de tweede keer dit jaar dat de koningin een bezoek brengt aan Almere. Begin dit jaar bezocht ze Almere Haven. Daar ging ze langs Het Buurtlokaal, scholengemeenschap De Meergronden en buurtcentrum Corrosia.

  1. Yvonnevanbreugel1954@gmail.com zegt:

    Beste
    Wat kan zij dan financiële aan opvang bieden en op onze rekening storten
    Yvb

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant