3770
Almere

Eerste eikenprocessierupsen in Almere: preventief besproeien

De eerste eikenprocessierupsen kruipen weer uit hun eitjes. De gemeente gaat vanaf dinsdagavond 16 april beginnen met het preventief besproeien van eikenbomen, ze beginnen in Almere Buiten. Dit gebeurt met een tractor met nevelspuit die een biologisch bestrijdingsmiddel, ook wel aaltjes, verspreidt over de bomen.

Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Omdat ze vooral ’s avonds actief zijn, wordt er alleen ’s avonds en ’s nachts in Almere besproeid. De gemeente verwacht dat het besproeien met een tractor kan leiden tot geluidsoverlast.

Waarom besproeien?

Het besproeien gebeurt vanwege de overlast die de haren van de eikenprocessierups kunnen geven. Ze kunnen klachten aan de huid en ogen veroorzaken. Op de huid kan je last krijgen van jeuk, bultjes, blaasjes en/of roodheid en als ze in je ogen komen, kunnen ze leiden tot klachten zoals rode ogen en/of dikke oogleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant