940
Almere

Bibliotheek Almere helpt mensen met belastingaangifte

De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad organiseert samen met vrijwilligers van Gilde Financiën (VMCA) twee gratis inloopspreekuren om mensen te helpen met hun belastingaangifte. De spreekuren vinden plaats van 17:00 tot 19:00 uur op donderdag 18 en donderdag 25 april.

De spreekuren zijn bedoeld voor mensen met een alleenstaand inkomen lager dan €25.000 per jaar of gezamenlijk inkomen lager dan €35.000 per jaar. Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek mogen langskomen. Het spreekuur is niet geschikt voor mensen met schulden en/of verslavings- of psychiatrische problemen.

Wat moet mee?

Voor het spreekuur moet je een aantal dingen mee nemen. Naast je persoonlijke gegevens, zoals je burgerservicenummer (van zowel jezelf als je partner en kinderen), rekeningnummer en DigiD (van zowel jezelf als je partner), dien je ook nog andere gegevens mee te nemen.

Je moet onder andere je jaaropgave over 2023 meenemen (of salarisstroken), het jaaroverzicht 2023 van je betaalrekening en spaarrekening (van zowel jezelf als je kinderen) en de WOZ-waarde van je huis per 1 januari 2022.

Verder moeten bepaalde aftrekposten zoals giften en gegevens van leningen en andere schulden ook meegenomen worden. De volledige lijst met benodigdheden is te vinden op de website van de Bibliotheek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant