6072
Almere

AllGo zoekt reizigers om opvolger OV-chipkaart te testen

De OV-chipkaart krijgt een opvolger; de OV-pas. Daarvoor is de Almeerse busmaatschappij allGo op zoek naar reizigers die het gebruik ervan willen testen. Deelnemers worden gevraagd naar hun ervaringen met de pas. De proef start naar verwachting op 29 april.

Afgelopen juni werd OV-pay, waarbij je incheckt met je betaalpas, in het hele land beschikbaar. Daar komt nu de OV-pas bij. De OV-chipkaart, die sinds 2009 geleidelijk de strippenkaart verving, is daarmee binnenkort zelf verleden tijd.

Proef in Almere

Voordat heel Nederland gebruik kan maken van de OV-pas, begint allGo met een proef in Almere. Een groep van maximaal honderd mensen kan als eerste testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas ‘soepel en simpel’ verloopt.

Opwaarderen

De OV-pas onderscheidt zich van de OV-chipkaart door de OV-pay app. Daar is reisinformatie te vinden, maar reizigers kunnen er ook zien hoeveel saldo er op de pas staat, en het eventueel opwaarderen. Om dit te doen met een OV-chipkaart moet je nog naar een automaat op het station. Net als bij de OV-chipkaart kun je straks ook met de OV-pas reizen met kortingen en abonnementen.

De OV-pas is verkrijgbaar via allGo en kost 6 euro. Net als de chipkaart is hij vijf jaar geldig. Deelnemers die hun ervaringen delen ontvangen een reistegoed van 20 euro. Later dit jaar verschijnt ook een digitale OV-pas, die zal 3 euro kosten. 

  1. John Fritschij zegt:

    Wat is nu het verschil tussen de oude en nieuwe? De reisinformatie en opwaarderen kon ook bij de oude en via mijnovchipkaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant