2540
Almere Stad

Huis in Filmwijk waar dit weekend twee explosies waren is gesloten

Het woonhuis in Almere waar afgelopen weekend twee explosies waren, is op last van de burgemeester gesloten. De woning aan de Odeonstraat gaat voor zeker zes weken dicht. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de spoedsluiting.

De woning wordt zo snel gesloten om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen. Handhavers en toezichthouders hielden daar al een extra oogje in het zeil voordat de explosies plaatsvonden. “Door deze woning nu te sluiten, wordt de kans op een nieuw incident zo veel mogelijk verkleind”, aldus burgemeester Van der Loo.

Zowel vrijdag- als zaterdagnacht waren er knallen te horen in de straat in Filmwijk. Bij de eerste explosie raakte de deur van de woning beschadigd en bij de tweede knal brak er brand uit, waardoor het gehele wooncomplex ontruimd moest worden. Bij beide explosies vielen geen slachtoffers.

De politie onderzoekt nog over er een verband is tussen de twee explosies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant