890
Almere

Almeerse klimaatburgemeester maakt kinderboek

De Almeerse klimaatburgemeester Chris Soebroto heeft een kinderboek geschreven. Het boek, genaamd ‘De Gewonde Walvis in Kwadrant 4711’, bestaat uit tien losse verhalen waarin de schrijver kinderen wil laten kennismaken met duurzaamheid.

“Ik heb het boek binnen een paar maanden geschreven”, vertelt Chris. Het boek gaat over de kinderen in de klas (groep 5) van juf Janine die tussen het lezen en rekenen door allemaal dingen meemaken. “Ik ben zelf ook jong geweest en ik herinner me nog wel de fantasiewereld waar je dan in zit.”

Het titelverhaal gaat bijvoorbeeld over een zielige walvis die verstrikt zit in een groot visnet en bijna verdrinkt. “De achterliggende gedachte is het probleem van de visnetten op zee”, vertelt Chris.

De schrijver is trots op zijn boek, maar geeft aan dat het altijd beter kan. Dit neemt hij mee naar zijn eventueel volgende boek. “Natuurlijk is een tweede boek altijd mogelijk als de inspiratie er is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant