dienstregeling
8511
Almere

PvdA doet oproep aan NS over intercity tussen Utrecht en Almere

Ruud de Jonge, de fractievoorzitter van de PvdA, roept de NS op om nog eens naar de treinverbinding tussen Almere en Utrecht te kijken. “Dat wij op dit moment geen intercity hebben naar Utrecht is gewoon lastig”, zegt hij tijdens de politieke talkshow: Politiek op 1. De Jonge doet een oproep aan ‘onze gele vrienden bij de NS’ om goed in de planning te gaan zitten om te kijken wat ze eraan kunnen doen.

Een woordvoerder van NS gaf eerder deze maand al aan dat een intercity tussen Almere en Utrecht niet onmogelijk is, maar dat er gewoon te weinig vraag naar is. Daarentegen merkt de jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Flevoland juist dat er behoefte is aan een intercity. “Wij zien juist onder de studerende jongeren dat de sprinter niet ideaal is”, zegt Alicesun Koorenhof, voorzitter JOVD Flevoland, tijdens de talkshow.  

De Jonge van PvdA vertelt dat hij regelmatig met de auto naar Utrecht gaat in plaats van de trein, omdat de treinverbinding zo dramatisch is. “Mensen hebben niet het idee om naar Utrecht te gaan, omdat het zo moeilijk bereikbaar is”, zegt hij.

“Wij zijn het hier toch een keer met de PvdA eens. Als er een goeie verbinding is, zou dat heel veel schelen”, vertelt Frank Fesevur, raadslid van de PVV. “Ik kan me volledig vinden in het betoog om daar eens met de NS over te praten”, zegt hij.

 1. Helemaal mooi top die trein vanuit Utrecht Almere zo door naar Lelystad als sneltrein
  Als dat zo is ga ik misschien weer treinen
  Begin Lelystad stops Almere Hilversum
  Of begin Lelystad Amsterdam Bijlmer
  Gelijk Utrecht dat mag zeer ingevoerd gaan worden
  Ik weet zeker dat die treinen zullen vullen
  Ook niet gele wesp treinen treinen laten rijden
  Al het oude spul eruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant