6032
Almere

Almere scoort relatief laag als het gaat om het opwekken van zonne-energie

Almeerders hebben vergeleken de rest van Flevoland relatief gezien het minst geïnvesteerd in zonnepanelen, dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van CBS-gegevens. Slechts 30,1 procent van de woningen in Almere wekt zelf zonne-energie op, het laagste percentage van de provincie. De rest van Flevoland scoort allemaal rond de 40 procent.

In Flevoland is het aantal woningen met zonnepanelen op het dak in de afgelopen 2,5 jaar met zo’n 88,3 procent gestegen. Binnen de provincie zijn er grote verschillen, waarbij Almere relatief laag scoort. In 2020 waren er 14.466 woningen in Almere met zonnepanelen. In juli 2023 waren dit er 27.309. Dit is een toename van 88,8 procent, wat vergeleken met Urk, die een toename van 143,2 procent heeft, relatief weinig is.

Wel maken ze in het onderzoek de kanttekening dat grotere steden vaak achterlopen als het gaat om zonnepanelen. Dit komt doordat er relatief meer huurwoningen te vinden zijn in grote steden. Ook is er meer hoogbouw, waarbij het installeren van zonnepanelen ingewikkelder is.

  1. Oh, wel raar dat mijn omvormer eruit gegooid wordt dan, als er zoveel zo’n schijnt. Nu ineens scoren we in Almere laag als het gaat om het opwekken van zonne-energie.
    Nou ja, het zal wel aan mij liggen dan.

  2. Een redelijk onzinnig verhaal, doordat Urk wordt vergeleken met Almere.
    Hoeveel huizen hadden in Urk in 2020 en in 2023 zonnepanelen.
    Ik bedoel maar, als in een gehucht van 10 huizen in 2020 er 1 was voorzien van zonnepanelen en in 2023 5 is dat een toename van ruim 400% en blijft Almere nog verder achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant