1920
Almere

Wethouder Lindenbergh neemt afscheid van Almeerse politiek: ‘Had het graag langer gedaan’

Wethouder Julius Lindenbergh nam donderdag afscheid van de Almeerse politiek. Sinds 2013 hield hij zich namens de VVD bezig met bouwen, wonen en bereikbaarheid. Nu de partij zich heeft teruggetrokken uit de coalitie, geeft hij zijn rol als wethouder op. “Ik had het graag langer gedaan, maar het is wat het is.”

Begin vorige maand maakte de VVD bekend niet langer te willen deelnemen aan de huidige coalitie. De partij verzocht Lindenbergh daarom zijn taken als wethouder neer te leggen, waaraan hij met tegenzin gehoor gaf.

Burgemeester Hein van der Loo geeft Lindenbergh complimenten voor zijn ‘altijd goede voorbereiding’. Daar haakt de wethouder op in. “Ik was niet altijd een makkelijke wethouder”, blikt hij terug. “Dat voorbereiden deden anderen vaak voor mij, daar moet ik eerlijk over zijn.” Lindenbergh bedankt de ambtenaren voor het geduld dat ze met hem hadden.

“Besturen in Almere is niet makkelijk”, zegt hij. “Het is nooit makkelijk geweest en het zal nooit makkelijk worden.” Hij vervolgt geëmotioneerd: “Voor mijn familie was het ook niet altijd makkelijk. Ik was vaak van huis. Maar ik zal er nu vaker zijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant