18.6K9
Almere Stad

Senioren blij met uitkomst straf Medipoint: makkelijk mee te nemen gratis scootmobielen

Ouderen in Almere zijn tevreden over de gratis deelscootmobielen die Medipoint heeft geplaatst bij wooncomplex De Rotonde in Muziekwijk. Dat zegt bewonersconsulent Samantha Majoor van Woonzorg Nederland. “Het werkt prima en ze zullen met het mooie weer nog meer worden gebruikt.”

Over het bedrijf Medipoint dat hulpmiddelen verstrekt, regende het al maanden klachten over lange wachttijden aan de telefoon en onkundige werknemers. In plaats van een boete besloot de gemeente Almere dat Medipoint als straf gratis deelscootmobielen moest plaatsen bij een zorgcentrum. Ouderen kunnen met een pasje een scootmobiel ophalen, zonder te hoeven bellen.

Volgens Woonzorg Nederland verloopt nu alles naar volle tevredenheid en kunnen ouderen makkelijk aan een scootmobiel komen. Directeur René Martens van Medipoint laat weten dat de telefooncentrale is verbeterd en dat er meer personeel werkt. Ook blijft het bedrijf overleggen met de gemeente om te kijken waar verbeterpunten zitten.

Nog altijd veel klachten over Medipoint

Alhoewel dit project goed lijkt te gaan, zijn in meerdere gemeenten in de provincie regelmatig klachten over de service van Medipoint. In Almere waren in het laatste kwartaal van 2023 in totaal 60 klachten, terwijl in het contract met de gemeente is afgesproken dat dit er maximaal 30 hadden mogen zijn.

Op social media zijn meerdere klachtendossiers aangemaakt over onbereikbaarheid, niet geleverde hulpmiddelen en onterechte facturen. Consumentenprogramma’s besteden geregeld aandacht aan de slechte service. Het verweer van Medipoint is vaak dat ze niet willen reageren omdat het om een individueel geval gaat of een ‘uitzonderlijk’ geval betreft.

 1. Zo ook n probleem Zorgwinkel Bogardeind Geldrop.
  N leen / huur scootmobieltje, n weekje WAS 2 JR geleden 25 euro.
  NU E150.oo!!

  Treurig, echt verschrikkelijk.
  Uitbuiten noemen we dat..
  Gr.

 2. El yahyaoui zegt:

  Om eerlijk te zijn tot nu toe hebben ze mij altijd goed kunnen helpen met alle onderhoud wat nodig was en heel vriendelijke aan de tefoon gehad. Ik geen ze 9 plus.

  Met vriendelijke groeten Ab

 3. Nou voorheen waren ze veel beter.2 jaar geen onderhoud geweest zowel bij mij en ook bij mijn man.gemeente betaald wel eraan..nu had ik gezegd dat ik onwijs veel pijn heb in de elektrische rolstoel ben ernstig ziek. Nou er kwam iemand er zou wat aan zitting en rug gebeuren.nou mooi niet na weken kreeg ik opblaaskussen knoerhard.en met de rug is niks gebeurd. Met gevolgen heel veel extra pijn als ik erin zit.ik wil wat mij nog rest en weg kan fijn kunnen zitten pijn heb ik genoeg.maar even in die stoel heb ik dagen nog veel meer pijn.begrijp het niet ze hebben zoveel spullen.

 4. Bij ons in Limburg worden we gedwongen om via de WMO een scootmobiel te huren als je een eigen scootmobiel hebt kun je niet meer terecht voor reparatie en onderhoud dit geldt voor onze gemeente Roerdalen

 5. Ik kreeg een nieuwe rolstoel vorig jaar. Had een roze uitgekozen. Kreeg een baby blauwe. Geen proefpassing gehad van 1 a 2 weken. Ik kan nog geen half uur in de stoel zitten of ik moet alweer op bed gaan liggen. Ik wil massieve banden omdat ik elke week mijn banden op moet pompen . Krijg ik niet. Ik heb een roho kussen bevalt niet dus wil een gel kussen. Krijg ik niet. Rugleuning is niet goed. En zo kan ik nog wel even door gaan. Ben zo klaar met nedipoint. Bij de een kan alles bij de ander niks. Ga het weer via de wmo spelen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant