2911
Almere Buiten

Hockeyvereniging Buitenhout MHC opent nieuw veldje

Hockeyvereniging Buitenhout MHC heeft een nieuw hockeycourt. Deze wordt vrijdagmiddag 12 april officieel geopend door Wouter Stevens, directeur van Rabobank in Almere. “We willen meer mensen laten sporten”, laat Rene Dekker van de hockeyclub weten. Het hockeycourt is een klein veldje naast de drie bestaande velden bij MHC.

Rene omschrijft het als een pannaveld; ook wel een kleiner veld met minder lijnen dan een normaal hockeyveld. “We hebben het enerzijds om meerdere sporten aan te kunnen bieden. Anderzijds, als er broertjes of zusjes zijn, kunnen zij daarop sporten”. Verder zal het veldje gebruikt worden door de jongste jeugd tijdens trainingen en als inspeelveldje.

Rene verwacht veel mensen bij de opening: “Vrijdag zijn altijd alle trainingen en wedstrijden”. Hij denkt dat die mensen sowieso blijven hangen, maar ook de mensen die naar de daghap komen: “We hebben dan ook de daghap die door vrijwilligers wordt gemaakt, hier komen altijd 60 tot 100 man naartoe”.

Bedrag opgehaald

Het bedrag voor het court is opgehaald door de leden van de club. “We hebben elk jaar een grote clubactie, een Rabobankactie en lokale acties met de supermarkt”, legt Rene uit. Zo verkochten ze bijvoorbeeld Buitenhoutbrood in de Jumbo, gemaakt van bier dat ze zelf hadden gebrouwen.

“We verkochten ook donuts, waarvan het extra opgehaalde geld naar de actie ging”. Naast deze eigen acties hebben ook sponsors een bijdrage geleverd. Zo is Mr. Fillet de hoofdsponsor, waardoor het veldje de naam Mr. Fillet Hockeycourt zal dragen.

Afbeelding: Buitenhout MHC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant