5341
Almere

Almeerse scholen zamelen duizenden elektronische apparaten in tijdens E-Waste Race

De afgelopen vier weken zijn leerlingen van negen basisscholen uit Almere de strijd aangegaan om oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen tijdens de E-Waste Race. In totaal zijn er maar liefst 11.960 apparaten ingezameld. Basisschool de Zevensprong in Danswijk heeft de E-Waste Race gewonnen.

Voordat de race begon, kregen de leerlingen zes weken lang lessen en namen ze deel aan projecten gericht op duurzaam leven. Ze leerden alles over duurzame energie, het hergebruiken van producten, recycling en afval scheiden.

Basisschool Het Avontuur, Polygoon, Oosterwoldschool Sofia, De Verwondering, PCB De Lichtboei, De Driemaster, Aurora, Montessori Stad en De Zevensprong hebben aan de E-Waste Race meegedaan.

Schoolreisje naar Nemo

Een van de deelnemende scholen is basisschool de Driemaster in Stedenwijk in Almere Stad. De leerlingen van groep 7/8 hebben de afgelopen weken hard gewerkt om klein elektronisch afval in te zamelen. Iedere ochtend kwamen ze met kruiwagens vol op school aan.

Miriam Eijgenstein, leerkracht van groep 7/8 laat weten dat de Driemaster vierde is geworden. “De leerlingen zijn teleurgesteld, maar ze vonden het wel heel leuk om mee te doen. We gaan een pizzamiddag organiseren om het te vieren.” 

Basisschool de Zevensprong uit Danswijk is met 1671 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-Waste Race. De klas gaat een schoolreisje maken naar Nemo in Amsterdam.

Initiatief

De wedstrijd is een initiatief van de gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Stichting Open en Weee Nederland. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste op de juiste manier wordt gerecycled of hergebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant