910
Almere Buiten

Girlsday ROC om vrouwen enthousiast te maken voor de techniek

Het ROC van Flevoland in Almere Buiten organiseert op donderdag 11 april een Girlsday om de genderongelijkheid in de technische sector aan te pakken. Meer dan honderd jonge vrouwen van basis- en middelbare scholen zijn uitgenodigd om de mogelijkheden en kansen in de technische wereld te verkennen.

Op de afdeling Techniek van het ROC worden de deelnemers een dag lang ondergedompeld in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit. De leerlingen brengen een bezoek aan tien verschillende bedrijven, waar ze kunnen zien hoe technologie in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast zijn er op de ROC-locaties in Almere en Lelystad verschillende activiteiten, georganiseerd door de opleidingen Bouw, Elektriciteitstechniek en Metaalbewerking.

Inge Zoeter, techniekdocent op het ROC en organisator van Girlsday, vertelt dat ze enthousiast zijn om jonge vrouwen te verwelkomen op de afdeling Techniek. “Het is belangrijk om genderongelijkheid in de technische sector aan te pakken en meisjes te laten zien dat zij net zo capabel zijn als jongens om een carrière in de techniek na te streven. We hopen dat Girlsday de deelnemers zal inspireren en motiveren om hun passie voor technologie te ontdekken en te ontwikkelen.”

Foto: ROC Flevoland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant