1.2K0
Almere

85 nieuwe tips in onopgeloste zaak Cassandra van Schaijk

De hernieuwde aandacht voor de niet opgeloste zaak naar de dood van de Almeerse Cassandra van Schaijk heeft 85 tips opgeleverd. Dat heeft de Peter R. de Vries Foundation bekendgemaakt. De tip die leidt tot opheldering van deze zaak wordt beloond met 100.000 euro. Die tip moest dan wel uiterlijk woensdag 10 april zijn ingediend.

“Ook daarna is overigens alle nieuwe informatie in deze zaak welkom”, zegt Kelly de Vries van de organisatie. Op 10 oktober 2023, de verjaardag van Cassandra, loofde de stichting de beloning uit. Het doel is om familie en nabestaanden antwoorden te geven over wat er met Cassandra in 2007 is gebeurd en hoe ze om het leven is gekomen. Het draait ook om gerechtigheid in het geval dat er één of meerdere personen betrokken waren bij de verdwijning en de dood van de tiener.

Het is volgens Kelly de Vries een mysterieus verhaal. “Een meisje uit Almere van 17 jaar, die eerst verdwijnt en daarna dood wordt gevonden in het water van de Noorderplassen. Dan is het toch heel belangrijk om aandacht te blijven vragen voor deze zaak”, zegt ze.

Politie onderzoekt alle tips

Alle tips die tot nu toe zijn binnengekomen worden uitvoerig door de politie onderzocht. “Daar zitten zeker concrete tips bij”, weet De Vries te vertellen. Het gaat onder meer om meedenk-tips. Sommigen zijn anoniem, anderen komen uit de paranormale wereld. Over de inhoud daarvan kan ze nog niks zeggen. Ook niet of de gouden tip erbij zit.

Toen Peter R. de Vries nog leefde zette hij zich met hart en ziel in voor deze zaak. Volgens hem is het voor de nabestaanden niet te verkroppen dat de zaak onopgelost blijft en dat er altijd nog heel veel vragen zijn. In meerdere tv-programma’s die hij maakte vroeg hij daar aandacht voor.

Wat is er gebeurd?

Gaat het om moord? Was het doodslag? Of toch een ongeluk? Er moeten mensen zijn die daar meer over kunnen vertellen. Dat was altijd de overtuiging van Peter R. de Vries. De stichting die naar hem is vernoemd brengt meerdere cold cases onder de aandacht met als doel die alsnog op te lossen. De zaak van Cassandra is één van die zaken.

“We gaan er vanuit dat er mensen betrokken zijn geweest bij haar dood”, zegt Kelly. Haar vader had daar uitvoerig onderzoek naar gedaan. De telefoon van Cassandra speelt daarbij een belangrijke rol. Uit gegevens van de telefoonprovider blijkt dat Cassandra op het Schateiland aan de Noorderplassen geweest moest zijn. Peter R. de Vries had sterke aanwijzingen dat zij daar niet alleen naartoe is gelopen. Cassandra is daarnaast ook nog gezien met twee onbekende mannen.

Extra beloning

De stichting loofde een extra beloning uit van 10.000 euro voor het overhandigen van de mobiele telefoon van Cassandra. Het IMEI nummer (uniek registratienummer van een mobiel, red.) van de telefoon van Cassandra werd verspreid. De mobiel is nooit tevoorschijn gekomen en het geld zal daarom niet worden uitgekeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant