8.1K0
Almere Buiten

Politie onderzoekt meldingen over kinderlokker in Stripheldenbuurt

De politie onderzoekt meldingen over een mogelijke kinderlokker in de Stripheldenbuurt. Volgens bewoners van de buurt heeft de man vorige week twee pogingen gedaan om kinderen te lokken. De politie is op de hoogte van de meldingen en vraagt bij verdachte situaties om 112 te bellen.

Op basis van de twee situaties is er door ooggetuigen een signalement opgesteld dat wordt gedeeld op sociale media. Het zou gaan om een donkere, oudere man met zwart/grijs haar. Hij zou een fors postuur hebben en van gemiddelde lengte zijn. De man werd gezien in volledig zwarte kleding, waarbij zijn gezicht deels bedekt was met waarschijnlijk een mondkapje.

Situaties

De eerste keer zou de man op een vrijdagochtend een meisje lastig hebben gevallen. Hij vroeg haar of zij hem wilde helpen zoeken naar zijn kat. Het meisje is toen weggerend, waarna de man in zijn auto vertrok.

Diezelfde vrijdagmiddag sprak hij ook een jongetje aan in de speeltuin op het Paulus de Boskabouterhof. Hij vroeg twee keer aan het jongetje of hij mee wilde komen, waarbij hij ook handgebaren maakte. Het jongetje is toen weggerend. De au pair heeft de man gezien, maar het is niet zeker of het om dezelfde persoon ging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant