1.8K11
Almere Stad

Omwonenden school Stedenwijk zijn verkeerschaos zat: ‘Zat een keer klem’

Omwonenden van de Al Iman-school in Almere Stedenwijk ervaren veel verkeersoverlast. “Een ritje van drie minuten duurt nu soms wel vijf keer zo lang”, vertelt Linda Rijerkerk. Zij is één van de omwonenden die dagelijks met de problemen te maken heeft.

De drukte ontstaat vlak voor en na schooltijd, wanneer ouders hun kinderen komen brengen en halen. Inwoners van de straten in de omgeving van de school klagen over lange files, geblokkeerde garagedeuren en onveilige situaties. De structuur van de straat, met korte bochten en weinig parkeerruimte, maakt het er volgens Rijerkerk niet beter op.

Auto’s blijven ook niet netjes rechts, maar staan in de bocht, waardoor tegemoetkomend verkeer niet verder kan”, zegt Milo Cornellissen. Ook zegt hij dat automobilisten soms hun geduld verliezen in de file en daardoor rood licht en verkeer op de busbaan negeren.

Daarnaast zegt hij dat de file soms zo lang is dat verkeer al vanaf de Stedendreef vast staat. Dat is de toegangsweg op enkele honderden meters van de school.

Agressie

De frustratie is groot bij omwonenden en de ouders die kinderen brengen. Rijerkerk zegt zelfs geconfronteerd te zijn met agressie van gestreste automobilisten. “Ik zat een keer klem achter een auto die achteruit parkeerde.”

Ze zegt dat de bestuurder boos werd toen zij toeterde om een aanrijding te voorkomen. “Hij stapte uit en rende zelfs achter mijn auto aan. Hij vroeg waar ik het lef vandaan haalde om te toeteren. Daar was ik wel even van geschrokken.”

Cornellissen omschrijft vervolgens een onveilige situatie toen een bewoner van de naastgelegen Boulevardflat in de problemen kwam toen hij met spoed zijn flat moest verlaten. “Hij moest hulp verlenen en kon gewoon de garage niet uit, want de garagedeur was geblokkeerd.”

Andere locatie

De schoolleiding laat in een reactie weten in contact te staan met de gemeente en de politie. Ook in de politiek zijn er zorgen over de situatie. Leefbaar Almere heeft vragen gesteld over de verkeersproblemen en wil weten wat er gedaan wordt om een oplossing te vinden.

Linda Rijerkerk vermoedt dat de school uit het jasje groeit en denkt dat de gemeente Almere en de school een nieuwe ruimere locatie met veel parkeergelegenheid moeten overwegen.

Zelf heeft ze ook maatregelen genomen en zegt ze een kwartier eerder van huis te vertrekken om op haar werk te zijn. “Dit is geen leuke oplossing.”

 1. Het is echt wel een verschrikking. Het is soms zo erg dat ik er ook niet door kom. Terwijl mijn ouders vader 2 herseninfarcten gehad en moeder dement. Soms sta je echt wel lang te wachter voordat je erdoor bent.

 2. W. Timmermans zegt:

  Vroeger ging je lopend naar school! Tegenwoordig zitten de kinderen in een “taxi” door hun ouders bestuurd. T word er niet veiliger op. Almere heeft fietspaden genoeg maar die worden niet gebruikt door de ouders en kinderen.

 3. Natascha Vasconcellos zegt:

  Het is een drama, ik werkte af en aan thuis in mijn baan in de ICT maar moest echt rekening houden met mijn af-en aanrij-tijden. Nu ben ik langdurig ziek en in behandeling en moet ik opletten als ik naar het ziekenhuis moet dat ik niet vast kom te staan in mijn eigen wijk. Al een paar keer in een vreemde situatie beland door een bestuurder/ouder die een kind kwam halen of brengen, soms lijkt het wel of ze het rijbewijs Kado hebben gekregen maar ze brengen wel anderen in gevaar. Kan eea op opnoemen en mijn dochter ook, die werd onlangs bijna aangereden met de hond.

 4. Natascha Vasconcellos zegt:

  Het is een drama, ik werkte af en aan thuis in mijn baan in de ICT maar moest echt rekening houden met mijn af-en aanrij-tijden. Nu ben ik langdurig ziek en in behandeling en moet ik opletten als ik naar het ziekenhuis moet dat ik niet vast kom te staan in mijn eigen wijk. Al een paar keer in een vreemde situatie beland door een bestuurder/ouder die een kind kwam halen of brengen, soms lijkt het wel of ze het rijbewijs Kado hebben gekregen maar ze brengen wel anderen in gevaar. Kan eea op opnoemen en mijn dochter ook, die werd onlangs bijna aangereden met de hond.

 5. Ook bij de school ernaast “De Driemaster” is het een bende. Levensgevaarlijk! Ouders die te lui zijn hun auto te parkeren terwijl er genoeg parkeerplaatsen in de omgeving zijn. Het gaat een keer goed mis 🙁

 6. Zelfde hier in Almere Haven,
  Bij de Grienden moet eerst iets heel ergs gebeuren voordat er wat aan gedaan gaat worden.

 7. Volgens mij speelt dit bij vrijwel alle lagere scholen, hier in hartje Muziekwijk is het echt niet beter, vooral in de vroege ochtend. Levensgevaarlijk en ze denken dat ze alle rechten hebben. Valt me wel op dat een hij zegt zij zegt verhaal is, en heel toevallig over de enige islamitisch lagere school gaat.

 8. Misschien zouden scholen wat meer aandacht kunnen besteden aan de wijze waarop de kinderen van en naar school gaan en het gebruik van de fiets wat meer stimuleren. Voor mijn werk moet ik elke ochtend de evenaar oversteken rond de tijd dat de kinderen worden gebracht. Tenzij je via de stoplichten oversteekt is het bijna niet te doen om naar de overkant te komen. De hele evenaar en de toegangswegen staan elke schooldag helemaal vast.

 9. Bert Janssen zegt:

  Ach laat ze maar als je er wat van zegt ben je een racist.
  Maakt niet uit dat je er woont dat is niet jouw reden toch???

 10. Gedupeerde zegt:

  Ze kijken ook niet eens goed uit ik ging een keer me kleinzoon naar school brengen die zit in staatsliedenwijk op school wilde oversteken met hem er komt een auto aan en kon nog net me stuur van me scootmobiel om gooien anders had ze ons aan gereden terwijl er haaientanden op de weg stonden me kleinzoon viel met zijn gezicht op straat en zegt ze ik zag jullie niet nee als je auto ruiten vies zijn kan je ook niks zien maar zat wel met een kind dat helemaal stond te trillen en een kapotte gezicht het enigste wat ze zei sorry terwijl de omwonende zeiden dat het niet de eerste keer is ze scheuren daar als gekken omdat ze te laat van huis gaan.

 11. Geïrriteerd zegt:

  Moet er elke dag langs naar de opvang en de ouders denken dat de weg langs de school 1 groot zebrapad is. En nog boos worden ook als je niet wil stoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant