820
Almere Haven

Kerkcentrum Goede Rede officieel gemeentelijk monument

Kerkcentrum de Goede Rede in Almere Haven is officieel geopend als gemeentelijk monument. Zaterdag 6 april is het monumentenschildje door de wethouder kunst en cultuur, Kees Ahles, onthuld.

Goede Rede is in 1979 gebouwd door drie geloofsgemeenschappen en was daarmee de eerste kerk van Almere. Deze drie gemeenschappen zijn nu uitgegroeid tot zeven. “Het feit dat de Goede Rede plek bied aan maar liefst zeven verschillende kerkgenootschappen, spreekt boekdelen over de diversiteit in Almere”, vertelt Ahles in zijn speech.

De kerk wordt naast de geloofsgemeenschappen ook voor sociale aangelegenheden en concerten zoals de Goede Rede Concerten gebruikt. “Almere mag heel blij zijn met een uniek, monumentaal gebouw dat zo gewaardeerd wordt”, vertelt een vrijwilliger van de Goede Rede.

Foto: Stadsarchief Almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant