3.3K3
Almere Buiten

83-jarige Almeerse die leidt aan dementie doneert haar aan kinderen met kanker

Een 83-jarige Almeerse mevrouw heeft maandenlang haar haren laten groeien, totdat het lang genoeg was om het te doneren aan kinderen met kanker. Deze week zat ze in de kappersstoel en werden haar lokken naar Stichting Haarwensen gestuurd. 

Mevrouw Z. woont op een afdeling voor mensen met dementie in woonzorgcentrum Zephyr in Almere Buiten. Vorig jaar nam ze het besluit om haar haren te laten groeien, omdat ze graag iets voor een ander wilde betekenen. “Ik vind het zielig dat kinderen met kanker hun haar verliezen. Ik heb nog haar, dus ik vind het mooi om dit voor hen te doen”, vertelt mevrouw Z. 

Zodra haar haren waren afgeknipt, was ze alweer vastbesloten om het haar opnieuw te laten groeien voor het volgende kindje dat ze kan helpen. Haar begeleiders in het woonzorgcentrum merken op dat het doneren van haar haren mevrouw Z. levenslust geeft, vooral omdat ze geestelijk achteruit gaat.

Cisca, de woonondersteuner van mevrouw Z., heeft haar tijdens dit proces begeleid. Samen hebben ze Stichting Haarwensen gekozen en contact opgenomen. De stichting laat weten dat de vlechten van de mevrouw goed zijn ontvangen: “Hier zal een kindje heel erg blij van worden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant